Priatelia, pomôžte

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
cofola
71 příspěvků 01.06.05 13:51
Priatelia, pomôžte

kedysi predávali v obchode perník na strúhanie, bola to taká štangľa ako menší komisár. Z obchodov to zmizlo, nemôžem to zohnať. Tento perník sa používal pri príprave diviny a to sa nedá ničím nahradiť. Nevie niekto náhodou recept, že by som si ho doma urobil?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník Sarka
433 příspěvků 01.06.05 14:01
nezmizel

jen se prodava uz nastrohanyTeda co ja vim.

 
di
2451 příspěvků 01.06.05 14:32
Perník na strouhání

se u nás normálně prodává dál. Zkuste nějakou větší samošku.

 
luba
185 příspěvků 01.06.05 15:12
...

Milí priatelia z Čiech, Moravy a Slezska - na Slovensku sa naozaj od rozdelenia Československa nepredáva, môžete skúšať samošku akú len chcete, proste nie je. Neviem prečo, tí naši nákupcovia sú koňové a volové, chýbajú aj mnohé ďalšie veci, ktoré sú u Vás bežné. Takže, ak viete o nahrážke, zaujímala by aj mňa. Díky a zdravím

 
kltko  02.06.05 08:26
luba

zato máme BB puding, ktorý zrejme vymizol zase v Česku

cofola - skúsim potrápiť pamäť, či sa niečo neobjaví, ale dostať „medové pláty“ - nie je to tak tuhé a vyschnuté, ale možno by to šlo (vysušiť určite :o) ) a je to vlastne jednoduché medovníkové cesto, aj keď svetlejšie. Majú ich v Jednote (Terne)

 
manek  02.06.05 09:45
Cofolo,

na serveru „cukrář“ jsem našel tento recept, ale musíš si ho trochu zmenšit… :-)

Perník na strouhání: 50 kg umělého medu nechat přejít varem a vychladlý zadělat žitnou moukou asi 50 kg. Druhý den se rozváží na 3 kg kusy a každý kus se prodělá či protáhne prvně s 20 dkg strouhaných syrových brambor a 4 dkg potaše. Několikrát dobře proděláme a přidáme 4 dkg sody bicarbony a nejlépe druhý den pečeme.Těsto se vyválí v mouce do dlouhých jak palec silných prutů a v dřevěných tvořítkách se vymačkají tyčinky,které po jedné straně se natírají olejem aby bylo možné je pečené od sebe oddělit. Vložíme na plech s vysokým krajem, který se obloží dřevěnými lištami, potře vodou a po upečení nalakuje gumou.

Jakou gumou se má lakovat, nevím, ale myslím, že bez lakování by měl jít strouhat taky…

 
manek  02.06.05 09:45
Cofolo,

na serveru „cukrář“ jsem našel tento recept, ale musíš si ho trochu zmenšit… :-)

Perník na strouhání: 50 kg umělého medu nechat přejít varem a vychladlý zadělat žitnou moukou asi 50 kg. Druhý den se rozváží na 3 kg kusy a každý kus se prodělá či protáhne prvně s 20 dkg strouhaných syrových brambor a 4 dkg potaše. Několikrát dobře proděláme a přidáme 4 dkg sody bicarbony a nejlépe druhý den pečeme.Těsto se vyválí v mouce do dlouhých jak palec silných prutů a v dřevěných tvořítkách se vymačkají tyčinky,které po jedné straně se natírají olejem aby bylo možné je pečené od sebe oddělit. Vložíme na plech s vysokým krajem, který se obloží dřevěnými lištami, potře vodou a po upečení nalakuje gumou.

Jakou gumou se má lakovat, nevím, ale myslím, že bez lakování by měl jít strouhat taky…

 
manek  02.06.05 09:45
Cofolo,

na serveru „cukrář“ jsem našel tento recept, ale musíš si ho trochu zmenšit… :-)

Perník na strouhání: 50 kg umělého medu nechat přejít varem a vychladlý zadělat žitnou moukou asi 50 kg. Druhý den se rozváží na 3 kg kusy a každý kus se prodělá či protáhne prvně s 20 dkg strouhaných syrových brambor a 4 dkg potaše. Několikrát dobře proděláme a přidáme 4 dkg sody bicarbony a nejlépe druhý den pečeme.Těsto se vyválí v mouce do dlouhých jak palec silných prutů a v dřevěných tvořítkách se vymačkají tyčinky,které po jedné straně se natírají olejem aby bylo možné je pečené od sebe oddělit. Vložíme na plech s vysokým krajem, který se obloží dřevěnými lištami, potře vodou a po upečení nalakuje gumou.

Jakou gumou se má lakovat, nevím, ale myslím, že bez lakování by měl jít strouhat taky…

 
penda
4752 příspěvků 02.06.05 11:17
cofolo,

a nechceš ho nakoupit ve větším množství a poslat? Jestli budeš mít zájem, hoď mi do vnitřní pošty adresu, já Ti nakoupím celou bednu a pošlu a až Ti dojde, pošlu další…se divím, že Ti to ještě nikdo nenavrhnul, když je to tak prosté (nebo že by to neprošlo přes celnici? ;o) )

 
kltko  02.06.05 13:42
dohodni sa s marmaladou,

http://www.labuznik.com/forum_posts.php?…

dostaneš perník na strúhanie výmenou za poslanie BB pudingu!

 
iva  03.06.05 09:56
Hurá

a budeme provozovat výměnný obchod jako v prvobytně pospolné společnosti.
Nakonec vždyť na Labužníku jsme pospolná společnost, že?

 
gurmet
13 příspěvků 06.06.05 18:27
Perník

Čao brouku, když máš někoho v Praze tak Ti ho koupí v Holešovick tržnici.
 Gurmet

 
penda
4752 příspěvků 06.06.05 18:37
gurmet,

tak jsem se pousmála nad Tvým oslovením, cofola je sice „ta“, ale pod tímto nickem je zde muž, aspoň pokud si dobře pamatuji ;-)

 
marmelada
1643 příspěvků 07.06.05 18:48
perník za BB puding

Jak psal Kltko, to by šlo. Ale můžu ti ten perník sehnat i bez výměnného obchodu. Občas ho objevím i u nás v marketu. já ho strouhám na borůvkový koláč. tak když tak napiš adresu do vnitřní pošty.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz