kedysi predávali v obchode perník na strúhanie, bola to taká štangľa ako menší komisár. Z obchodov to zmizlo, nemôžem to zohnať. Tento perník sa používal pri príprave diviny a to sa nedá ničím nahradiť. Nevie niekto náhodou recept, že by som si ho doma urobil?
Priatelia, pomôžte
Milí priatelia z Čiech, Moravy a Slezska - na Slovensku sa naozaj od rozdelenia Československa nepredáva, môžete skúšať samošku akú len chcete, proste nie je. Neviem prečo, tí naši nákupcovia sú koňové a volové, chýbajú aj mnohé ďalšie veci, ktoré sú u Vás bežné. Takže, ak viete o nahrážke, zaujímala by aj mňa. Díky a zdravím
zato máme BB puding, ktorý zrejme vymizol zase v Česku
cofola - skúsim potrápiť pamäť, či sa niečo neobjaví, ale dostať
„medové pláty“ - nie je to tak tuhé a vyschnuté, ale možno by to šlo
(vysušiť určite ) ) a je to vlastne jednoduché medovníkové
cesto, aj keď svetlejšie. Majú ich v Jednote (Terne)
na serveru „cukrář“ jsem našel tento recept, ale musíš si ho trochu
zmenšit…
Perník na strouhání: 50 kg umělého medu nechat přejít varem a vychladlý zadělat žitnou moukou asi 50 kg. Druhý den se rozváží na 3 kg kusy a každý kus se prodělá či protáhne prvně s 20 dkg strouhaných syrových brambor a 4 dkg potaše. Několikrát dobře proděláme a přidáme 4 dkg sody bicarbony a nejlépe druhý den pečeme.Těsto se vyválí v mouce do dlouhých jak palec silných prutů a v dřevěných tvořítkách se vymačkají tyčinky,které po jedné straně se natírají olejem aby bylo možné je pečené od sebe oddělit. Vložíme na plech s vysokým krajem, který se obloží dřevěnými lištami, potře vodou a po upečení nalakuje gumou.
Jakou gumou se má lakovat, nevím, ale myslím, že bez lakování by měl jít strouhat taky…
zmenšit…
Perník na strouhání: 50 kg umělého medu nechat přejít varem a vychladlý zadělat žitnou moukou asi 50 kg. Druhý den se rozváží na 3 kg kusy a každý kus se prodělá či protáhne prvně s 20 dkg strouhaných syrových brambor a 4 dkg potaše. Několikrát dobře proděláme a přidáme 4 dkg sody bicarbony a nejlépe druhý den pečeme.Těsto se vyválí v mouce do dlouhých jak palec silných prutů a v dřevěných tvořítkách se vymačkají tyčinky,které po jedné straně se natírají olejem aby bylo možné je pečené od sebe oddělit. Vložíme na plech s vysokým krajem, který se obloží dřevěnými lištami, potře vodou a po upečení nalakuje gumou.
Jakou gumou se má lakovat, nevím, ale myslím, že bez lakování by měl jít strouhat taky…
zmenšit…
a nechceš ho nakoupit ve větším množství a poslat? Jestli budeš mít zájem, hoď mi do vnitřní pošty adresu, já Ti nakoupím celou bednu a pošlu a až Ti dojde, pošlu další…se divím, že Ti to ještě nikdo nenavrhnul, když je to tak prosté (nebo že by to neprošlo přes celnici? ;o) )
http://www.labuznik.com/forum_posts.php?…
dostaneš perník na strúhanie výmenou za poslanie BB pudingu!
a budeme provozovat výměnný obchod jako v prvobytně pospolné
společnosti.
Nakonec vždyť na Labužníku jsme pospolná společnost, že?
tak jsem se pousmála nad Tvým oslovením, cofola je sice „ta“, ale pod
tímto nickem je zde muž, aspoň pokud si dobře pamatuji
Jak psal Kltko, to by šlo. Ale můžu ti ten perník sehnat i bez výměnného obchodu. Občas ho objevím i u nás v marketu. já ho strouhám na borůvkový koláč. tak když tak napiš adresu do vnitřní pošty.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz