Sušení cibule

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
1irena
593 příspěvků 16.09.04 22:50
Sušení cibule

dá se podomácku sušit cibule (nemám sušičku, takže nějak jinak)?


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 16.09.04 23:44
recept

omytou, osušenou a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka silná asi 3 mm, rozložíme na lísky nebo plechy s papírem a sušíme v troubě nebo sušárně při teplotě asi 60 °C, dosoušíme při 50 °C. Sušená cibule má být nažloutlá a křehká. Po usušení necháme cibuli asi 1 den ještě ležet na vzduchu, potom ji uložíme do celofánových sáčků nebo krabic.

 
1irena
593 příspěvků 17.09.04 11:50
Dík, Pendo

jen nevím, jestli bude nažloutlá. Matně si vzpomínám, že rodiče zkoušeli sušit cibuli, ale mám dojem, že ta barva byla problém. Ale pro můj účel by to asi nevadilo. Někdy, když smažím cibuli pod maso, a na poslední chvíli se rozhodnu, že ho udělám víc a cibule je málo, přidám k ní do základu sušenou cibuli. Ona rychle chytne barvu a mám toho, kollik potřebuji.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz