Staré brambory

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Podskalacka
109 příspěvků 12.03.06 13:38
Staré brambory

Brambory nám sice ještě neklíčí, ale chuťově už to není ono. Jistě máte nějaké tipy jak vylepšit chuť starých brambor. Prosím prosím…


Reklama


Reklama

Reakce:
 
marmelada
1643 příspěvků 12.03.06 13:56
Pórek

Moje maminka mě naučila mít stále v mrazáku nadrobno nakrájený pórek. Do uvařených brambor ho trochu přidám, lze přidat i kousek másla. Přiklopím, protřepu hrncem, tím je promíchám. Pórek zakryje i nasládlou chuť namrzlých brambor. K němu lze přidat i namraženou nasekanou petrželku či pažitku.

 
penda
4752 příspěvků 12.03.06 13:57
už se to tu jednou probíralo,

jak připravit ze starých nové ;o)

 
Tasma
415 příspěvků 12.03.06 13:58
...

Taky už nemáme brambory zrovna výtečné. Dělám teď různé recepty z Labužníka. Dnes byly citronové brambory, příště vyberu některý z receptů na brambory 100×jinak . Přidáním osmažené cibulky a slaninky se ze starých brambor taky stane docela pochoutka.
Při obyčejném vaření přidávám do vody kmín a sušený libeček.
Už aby byly zase nové brambory. Nemůžu se dočkat na obyčejně uvařené ve slupičce s máslem a česnekem posypané pažitkou.

 
kamilio
551 příspěvků 12.03.06 14:42
omlazení brambor

Pečlivě oloupané brambory se vaří v osolené vodě, kde se přidá špetka kmínu, 6 pepřů, 3 stroučky česneku a celerová nať (třeba i sušená). Recept pochází z česko-slovenského pomezí.

 
Ivo
1045 příspěvků 12.03.06 15:08
I takto se dají připravit či zpracovat staré brambory...

…zajímavou chuť získají brambory, když do vody přidáme tymián.

Mám-li přebytek brambor, tak z nich dělám (mimo jiné) i bramborové knedlíky - ty pak snesou zamražení.

 
Podskalacka
109 příspěvků 12.03.06 15:19
Labužníci,

jste FAJN. Vida, co se tady sešlo za rady. Já většinou do vařených přidávám jenom kmín a libeček, případně po uvaření zamraženou petrželku.

 
Alis
2617 příspěvků 17.03.06 14:28
...

Výborná je také bramborová kaše ze starých brambor uvařených ve vodě (vody dost) s kmínem, solí. Pak vyšlehat s máslem a horkým mlékem, přidat sůl dle chuti a do hotové horké kaše vmíchat nakrájený pórek. Moc dobré!!!

 
AbiesAlba
400 příspěvků 17.03.06 15:36
...

Brambory vařím v tlakovém hrnci, nevyvaří se tolik chuť brambor do vody. Do tlakového hrnce vložím brambory, zaleju na centimetr (ode dna hrnce) vodou a nechám vařit. Od začátku syčení nechám vařit asi osm minut. Brambory jen čtvrtím. Je ale nutné respektovat druh brambor, protože některé mohou skončit na kaši a jiné budou tvrdé. Dá se to zkušenostmi vychytat a při rozvaření brambor prostě udělám bram. kaši.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz