Profesionálka Vali

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Bunter
457 příspěvků 01.09.10 23:53
Profesionálka Vali

Profesionalita, kterou nemá ani Venca na Hradě. Kvalitně usušená,rozdrvená a následně prosívaná nať petrželky, celeru a libečku!!! Nabízí se srovnání s kupovanými výrobky z obchodů, nebo velmi sporadické dary od přátel (oregáno libeček). Nic neobstojí před výrobky od Vali. Někdo by řekl no bóže nať, ale není nať jako nať!! Mám doma tři sklenice té krásy, jsou stále po ruce a tak dávám jejich obsah tam, kde by ho nikdo nečekal. Nedávno jsem okořenil pečené vepřové (já říkám) kolénko celerovou natí a už se mě prosím neptejte, nebo si ho udělám tento týden znovu. Myslím na tebe když kořením Vali a posílám sladkou hubičku.

Reakce:
Vali
1326 příspěvků 02.09.10 17:52
Tome...to snad ne....

…to jsem nečekala, že se Ti tak trefím do noty…mám sušičku, tak ji nenechávám zahálet…z celeru průběžně odtrhávám spodní listy a suším, protože celerovou nať mám ze všeho kořeníčka nejraději…ještě, že jsem skleničky dost napěchovala, aspoň Ti to chvíli vydrží, až přijedeš příště, už vím, co Ti mám nachystat…

anickav
2904 příspěvků 04.09.10 11:51
Vali,

že si neskutočne šikovná (všestranne - tvoje ručičky nezaháľali zrejme nikdy), viem, ale zaujal ma Bunterov príspevok. Môžeš popísať to sušenie ? Napr. zo zeleru sušíš iba samotné listy, alebo aj tú byľ, potom ako to drvíš a pod. Tvoja odpoveď by ma potešila, ďakujem.

Vali
1326 příspěvků 04.09.10 14:07
aničko...

…jak už jsem psala, celerovou nať otrhávám průběžně ( asi tak dva až třikrát ) to vždycky před okopáváním. Nať omyji, nůžkama odstřihám jen ty lístky a navrstvím do sušičky, suším na prostřední teplotu, občas promíchám, aby se sušila stejnoměrně, taky přerovnávám plata. Když je suchá do velké mísy nasypu a rukama rozdrtím, potom prosívám přes takové síto s trochu většíma dirkama, není dokulata, je dole takové ploché (drátěné) a rukou promačkávám a o síto drtím až se skoro všechno prosype. Nať je krásně zelená, jen libeček trochu změní barvu, petrželka taky zůstane zelená. Abych využila všechna plata sušičky, tak stejně tak ostříhám petrželku a suším obě natě najednou.

anickav
2904 příspěvků 04.09.10 14:30
Vali,

ďakujem ti pekne. Mám dosť zeleru aj petržlenu, len tomu libečku sa u mňa nepáči…
Zdravím!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz