Shanite pekny darek pro sve blizke? Napisu vam, cim jsem se ja zavdecila
svojim detem.Koupila jsem tvrde ozdobne desky s krouzkama a jeste pruhledne
plastikove obaly ( na jedne strane derovane ). Pak jsem jim vytiskla mnou
vyzkousene a osvedcene recepty. Slozila jsem je vzdy dva proti sobe a zasunula
do plastiku a pripnula k deskam.Z jedne strany knihy jsem dala recepty na
vareni a z druhe strany recepty na peceni. Udelala jsem jim peknou titulni
stranku, kde jsem napsala datum a venovani a na dalsi list jsem udelala podle
abecedy obsah.Synove meli nejvetsi radost z tohoto darku, protoze jsem jim tam
napsala vsechny recepty, ktere meli radi za sveho detstvi a neznali postup
vareni.
Zkuste taky nekomu udelat podobny darek, uvidite , ze se zavdecite.
Premyslite o darku?
Používám podobnou věc, mám v počítači formou brožury napsány osvědčené recepty a nyní uvažuji i o fotodokomuntaci - se scanerem si vytisknu vlastní kuchařku - i bez obrázků z ní měli obdarovaní radost.
Sláva, děkuju za nápad pampeliško. Můj přítel bude mít narozeniny a
původně jsem mu chtěla koupit flašku „Johny Walker- Black Label“ a
letecký zájezd do Paříže, ale tohle ho asi nadchne víc.
P.S. Nic ve zlým, jen mám někdy potřebu být třeskutě vtipná.
Tedy, Tinami, to se ti vážně povedlo. Docela upřímně jsem se zasmála.
( a s těmi ledovými kostkami máš také pravdu ) Snad se Pampeliška
neurazí - milého humoru není nikdy dost, a tohle se povedlo
tak ty máš alespoň nápad z tohoto tisíciletí !!! Já dělám něco podobného. Máme rodinné stránky, kde se uveřejňuje kde co a mimo jiné tam je ¨Z kuchyně Bábi¨(v angličtině, aby tomu všichni rozuměli. Jsme malá rodinka, zato však rozstrkaná po světě.) Digitální kamerka pomáhá přidávat obrázky, tedy když nejsem líná.
Teď jsem si přečetla sv§j předchozí příspěvek a nějak jinak vyznívá to s těmi kostkami, než jsem chtěla. Takže rekapitulace: Tinami má opravdu vtipné poznámky a to se mi líbí. A moc se mi líbí Pampeliščin nápad s mraženým ovocem do nápojů. Nic víc a nic míň. Mějte se hezky, děvčata a pokračujte ve svém psaní.Já se teď na nějakou dobu odmlčím, nebo budu bojovat s chorobou. Tak na přečtenou!
Devcata, mam silenou radost, ze jsem vas tak dobre rozesmala. Taky citim potrebu se nekdy tak rozesmat. Tinami, nemas neco pro zasmani?? Diky.
Myslim ze uz toho bylo dost.. mozna se Vam to zda vtipne, ale Pampeliska se tu snazi a vy si delate jenom srandu. Zajimalo by me, ktera z Vas by tohle dokazala vyrobit. Ja bych z takoveho darku mela velikou radost a myslim si… Kdo ne? Tak toho laskave nechte, Pampeliska nam tu dava rady a napady a nepripada mi, ze takove prihlouple narazky jsou vhodne
Pampelyško, prosím tě, mohla by jsi mi doporučit nějaké dobré papírnictví, kde bych dostal ty tvrdé ozdobné desky s kroužkama a ještě průhledné plastikové obali? Penda bude mít totiž narozeniny…
já ti poradím, seženeš to v Makru za levný peníz, sice ty desky budeš muset dozdobit vlastním přičiněním, ale o to to bude kouzelnější dárek, co ty na to?
je myslim moc dobrá věc. Zvlášť takhle osobní, s oblíbenými rodinnými recepty. Musím říct, že já si ze všech věcí, co jsem dostala od své babičky vážím nejvíc právě staré kuchařky, dotrhané tak, že ji musela poskládat a převázat provázkem a předala mi ji s tím, že podle ní celý život vařila a recepty jsou ozkoušené. Dnes si nedovedu představit vánoční rybí polévku nebo perníčky v jiné podobě. A její další recepty, například na nepřekonatelné rychlokvašky, jsem pečlivě sesbírala a zapsala. Je to pro mě prostě něci jako rodinné stříbro. A předám je další generaci!
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz