Prášek do pečiva.

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
sivakova
489 příspěvků 28.01.08 22:33
Prášek do pečiva.

Najde se prosím, někdo z pamětníků, kdo by věděl , jaký byl rozdíl mezi Oetkerovým práškem do pečiva Moudrá hlava a práškem do pečiva S červeným rohem. Potom bych ještě , prosím, měla otázku zda se tyto prášky do pečiva dají kvantitativně a kvalitativně srovnat s nynějším práškem do pečiva. Děkuji velmi. Siváková L.

Reakce:
 
lydia
1227 příspěvků 30.01.08 09:04
Libuše,

české prášky do pečiva neznám, znám jenom dr.Oe… a prášky Ruf a podobné noname u nás v Rakousku, které prodává Penny, Lidl a pod. Peču hodně, mám doma známý prášek do pečiva od Dr. Oe…, ale i ty jiné. Zatím jsem zádný rozdíl v kvalitě nepoznala. Množství prášku do pečiva dávám takové, jaké recept požaduje. Buď se mi koláč povede s jakýmkoliv práškem do pečiva, nebo se mi nepovede, ale to už není vina prášku:-)

 
Jenofefa
1315 příspěvků 30.01.08 14:00
Libuško,

ve svých pokladech doma mám určitě staré sešitky s předpisy vydávanými „čereným rohem“ a mám dojem, že i Oetkerovy. Až přijedu domů, podívám se (sešity s červeným rohem obsahovaly výborné a použitelné předpisy, mám je po mamince), ale mám dojem, že to byly pouze konkurenční firmy a každá z nich tvrdila, že její prášek do pečiva je lepší, ale věcně v tom asi rozdíl nebyl.

 
jARKA77
141 příspěvků 30.01.08 15:30
chem. složení prášku do pečiva z netu

Prášek na pečení se objevil koncem 19. století. Tvoří jej jedlá soda a směs kyselin, jako nosič se používá mouka nebo škrob. Při kontaktu s vodou zreaguje soda s kyselou složkou za vzniku oxidu uhličitého, který nakypří těsto a postupným unikáním z těsta při pečení vytvoří jeho nadýchanou strukturu. Je to jednoduchý a účinný postup. Vzhledem k chemické povaze kyselé složky není od věci občas jí nahradit běžně dostupnou kyselou potravinou a namísto prášku do pečiva použít pouze čistou jedlou sodu. Jako kyselá složka se dá pohodně použít podmáslí, kefír, jogurt nebo citrón.
http://jamana3.sblog.cz/ghchijk/ - Víc nevím, bohužel

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz