Milí labužníci, vím, že je tady o tomto hrnci napsáno spoustu
příspěvků. Už několik dní váhám, zda si mám hrnec koupit nebo
nekoupit. Vařím ráda, často ( téměř každý den ) a bojuju s časem.
Takže bych byla ráda za vaše příspěvky, kdo také váhal a jak jste nyní
spokojeni. Chutnají pokrmy z hrnce???? A opravdu se nemusím bát ho ráno
zapnout ( nechat bez dozoru ) a odpoledne přijít k hotovému???
Díky za vaše názory a přeju hezky den.
POMALÝ HRNEC
Handulko, koukni se do mého deníčku, jeden příspěvek jsem věnovala výhradně pomalému hrnci. Jako všechny domácí pomůcky není to řešení absolutní. Můj Bionaire je takový čilejší, návody, že guláš někdo dělá 18 hodin, nebo i 8 hodin na něj neplatí, je čipera a tak má nejvýše za 5 hodin hotovo (low). Bát se nemusíš. Jen mi vadí nesmyslný nedostatek, že hrnec po dovaření přepne na funkci keep warm (udržovací teplota) a nevypne se sám. Takže svým způsobem vaření pokračuje.
díky za odpověď. Už jsem si přečetla příspěvek ve tvém
deníčku…a sakra, jsem opět tam, kde jsem byla - na vážkách zda ho koupit
nebo nekoupit…
I tak jsem ráda za každý názor
hrnec Rival od Bionaire 3,5 litru (zřejmě stejný jako jandule) mám
2 roky a nedám na něj dopustit. Maso už jinak nedělám, protože nemáme
rádi vypečenou kůrku. Tenhle je opravdu rychlík, mám stejnou zkušenost,
že je vše dřív. I když se mi teď stalo, že zřejmě nějaký hodně
zasloužilý „vůl“ byl tuhý i po 5 hodinách. Bez obav ho můžeš
nechat zapnutý bez dozoru. Nic se nevyvaří, nepřipálí a teplota pod hrncem
nepřesáhne 60°C (měřila jsem laboratorním teploměrem pracovní desku pod
hrncem po cca 4 hodinách na low).
Digitálně ovládaný hrnec (nastavuje se stupeň a čas vaření) má po
dokončení vaření automaticky přepnutí na přihřívání, mechanicky
ovládaný (otočným přepínačem se nastavuje jen stupeň vaření) můžeš
vypnout časovací zásuvkou, kde nastavíš dobu, kdy má procházet el.proud
do hrnce.
O tomto hrnci běží živá diskuze na Dámě, určitě se tam dozvíš vše,
co potřebuješ (http://diskuse.dama.cz/d.php?…)
dlho som bola na vážkach, čo kúpiť - či PH alebo domácu pekáreň.
Vtedy som upredňostnila PH. Neskôr som beztak kúpila aj pekáreň, tú
milujem a beží denne. PH ide sporadicky. Tiež nerada nechávam spotrebiče
bez dozoru, dievčatá zo zrazu v Písku si určite s úsmevom spomenú na
našu debatu, nechce sa mi ráno pred odchodom do práce to chystať a
nastavovať, tiež mi vadí to udržovanie teploty /Rival/, upredňostňujeme
pečené mäso a pod. Ale napr. sádlo vytápam zá:,–(ne v ňom, vývar
slepačí alebo hocijaký iný je fantastický, taký sa na sporáku nepodarí,
segedín a guláš /ale zas cibuľu usmažím predtým na sporáku/a pod., teda
iba zopár vecí.
Myslím, že hlavne záleží na tom, aké jedlá obľubujete Vy a potom zváž.
Ja osobne by som ho už viac nekupovala, možno časom zmením názor.
Marmeláda a Iva a určite mnohí ďalší na PH nedajú dopustiť.
A ešte:ja mám ten väčší a zaberie kopu miesta…
Príjemný deň!
A.
děkuji za tvé postřehy. Pročetla jsem i jiné weby o pomalém hrnci a nalákalo mě to tak, že už ho mám doma. Takže to vypada, že dnes bude premiéra a bude se u nás " pomalit "
s PH mám. Protože se mi to nechce vypisovat, dovoluji si přídat pár
odkazů na svůj blog, kde o PH píši:
návod
na vaření v novém typu PH
jak vařit
v PH
pár receptů
.
Doufám, že s ním uděláte dobrou zkušenost a nebudete koupě
litovat .
Takže včera jsem psala, že byla premiéra. Myslím, že na poprvé to nedopadlo vůbec špatně. Akorát to mám méně slané a kořeněné, jelikož jsem se dočetla, že se má s kořením a solí šetřit. I tak je to dobré. Pomalila jsem hovězí kostky s rajčaty, cibulí a paprikou, bylo to hotové za 5 hodin a maso je pěkně šťavnaté. Chystám se na další recepty a myslím, že u nás bude pomalý hrnec hodně využívaný.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
