POMALÝ HRNEC

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník handula02
634 příspěvků 14.01.09 06:51
POMALÝ HRNEC

Milí labužníci, vím, že je tady o tomto hrnci napsáno spoustu příspěvků. Už několik dní váhám, zda si mám hrnec koupit nebo nekoupit. Vařím ráda, často ( téměř každý den ) a bojuju s časem. Takže bych byla ráda za vaše příspěvky, kdo také váhal a jak jste nyní spokojeni. Chutnají pokrmy z hrnce???? A opravdu se nemusím bát ho ráno zapnout ( nechat bez dozoru ) a odpoledne přijít k hotovému???
Díky za vaše názory a přeju hezky den.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 14.01.09 08:28
...

Handulko, koukni se do mého deníčku, jeden příspěvek jsem věnovala výhradně pomalému hrnci. Jako všechny domácí pomůcky není to řešení absolutní. Můj Bionaire je takový čilejší, návody, že guláš někdo dělá 18 hodin, nebo i 8 hodin na něj neplatí, je čipera a tak má nejvýše za 5 hodin hotovo (low). Bát se nemusíš. Jen mi vadí nesmyslný nedostatek, že hrnec po dovaření přepne na funkci keep warm (udržovací teplota) a nevypne se sám. Takže svým způsobem vaření pokračuje.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 14.01.09 08:47
Jandulko,

díky za odpověď. Už jsem si přečetla příspěvek ve tvém deníčku…a sakra, jsem opět tam, kde jsem byla - na vážkách zda ho koupit nebo nekoupit…
I tak jsem ráda za každý názor

 
iva  14.01.09 13:27
Handulo, jandule

hrnec Rival od Bionaire 3,5 litru (zřejmě stejný jako jandule) mám 2 roky a nedám na něj dopustit. Maso už jinak nedělám, protože nemáme rádi vypečenou kůrku. Tenhle je opravdu rychlík, mám stejnou zkušenost, že je vše dřív. I když se mi teď stalo, že zřejmě nějaký hodně zasloužilý „vůl“ byl tuhý i po 5 hodinách. Bez obav ho můžeš nechat zapnutý bez dozoru. Nic se nevyvaří, nepřipálí a teplota pod hrncem nepřesáhne 60°C (měřila jsem laboratorním teploměrem pracovní desku pod hrncem po cca 4 hodinách na low).
Digitálně ovládaný hrnec (nastavuje se stupeň a čas vaření) má po dokončení vaření automaticky přepnutí na přihřívání, mechanicky ovládaný (otočným přepínačem se nastavuje jen stupeň vaření) můžeš vypnout časovací zásuvkou, kde nastavíš dobu, kdy má procházet el.proud do hrnce.
O tomto hrnci běží živá diskuze na Dámě, určitě se tam dozvíš vše, co potřebuješ (http://diskuse.dama.cz/d.php?…)

 
anickav
2904 příspěvků 15.01.09 12:34
Ahoj Handula,

dlho som bola na vážkach, čo kúpiť - či PH alebo domácu pekáreň. Vtedy som upredňostnila PH. Neskôr som beztak kúpila aj pekáreň, tú milujem a beží denne. PH ide sporadicky. Tiež nerada nechávam spotrebiče bez dozoru, dievčatá zo zrazu v Písku si určite s úsmevom spomenú na našu debatu, nechce sa mi ráno pred odchodom do práce to chystať a nastavovať, tiež mi vadí to udržovanie teploty /Rival/, upredňostňujeme pečené mäso a pod. Ale napr. sádlo vytápam zá:,–(ne v ňom, vývar slepačí alebo hocijaký iný je fantastický, taký sa na sporáku nepodarí, segedín a guláš /ale zas cibuľu usmažím predtým na sporáku/a pod., teda iba zopár vecí.
Myslím, že hlavne záleží na tom, aké jedlá obľubujete Vy a potom zváž. Ja osobne by som ho už viac nekupovala, možno časom zmením názor. Marmeláda a Iva a určite mnohí ďalší na PH nedajú dopustiť.
A ešte:ja mám ten väčší a zaberie kopu miesta…
Príjemný deň!
 A.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 20.01.09 05:57
Aničko

děkuji za tvé postřehy. Pročetla jsem i jiné weby o pomalém hrnci a nalákalo mě to tak, že už ho mám doma. Takže to vypada, že dnes bude premiéra a bude se u nás " pomalit "

 
blamamka
292 příspěvků 20.01.09 11:44
Handulo

Tak dej vědět, jak dopadla premiera. Chci si ho taky pořídit.

 
marmelada
1643 příspěvků 20.01.09 17:44
Zkušenosti

s PH mám. Protože se mi to nechce vypisovat, dovoluji si přídat pár odkazů na svůj blog, kde o PH píši:
návod na vaření v novém typu PH
jak vařit v PH
pár receptů .
Doufám, že s ním uděláte dobrou zkušenost a nebudete koupě litovat .

 
Labužník handula02
634 příspěvků 21.01.09 08:59
Marmeládo

Jj, vaše stránky jsem přečetla ještě než jste dala odkaz. Ale i tak děkuji

 
Labužník handula02
634 příspěvků 21.01.09 09:01
Blamanko

Takže včera jsem psala, že byla premiéra. Myslím, že na poprvé to nedopadlo vůbec špatně. Akorát to mám méně slané a kořeněné, jelikož jsem se dočetla, že se má s kořením a solí šetřit. I tak je to dobré. Pomalila jsem hovězí kostky s rajčaty, cibulí a paprikou, bylo to hotové za 5 hodin a maso je pěkně šťavnaté. Chystám se na další recepty a myslím, že u nás bude pomalý hrnec hodně využívaný.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz