piškotová roláda

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Labužník Zuzik
286 příspěvků 12.06.02 04:13
piškotová roláda

Tenhle trik jem se naučila od manželovi maminky - její cukroví a dorty jsou jak od cukráře. Na šlehaná piškotová těsta lze šlehat celá vejce s cukrem a k tomu nakonec opatrně přimíchat mouku a ostatní pří:,–(y. Já měla ve svých kuchařských začátcích problem vmíchat sníh z bílků rovnoměrně - tímto tento problém odpadá.
A na roládu stačí když je plech dobře a silně vymazaný tukem (ne rozehřátým) a dobře vysypaný moukou.
Nikdy jsem nemusela roládu točit přes utěrku nebo pomocí jiných návodů, které někdy čtu v kuchařkách.
Roláda se musí upéct zprudka - jen pár minut, pak se těsto podebere nožem a zrovna se roluje, rolička vypadne na vál, párkrát rozmotám a stočím a tento připravený polotovar pak už jen čeká na naplnění.

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz