piškotová roláda

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 12.06.02 04:13
piškotová roláda

Tenhle trik jem se naučila od manželovi maminky - její cukroví a dorty jsou jak od cukráře. Na šlehaná piškotová těsta lze šlehat celá vejce s cukrem a k tomu nakonec opatrně přimíchat mouku a ostatní pří:,–(y. Já měla ve svých kuchařských začátcích problem vmíchat sníh z bílků rovnoměrně - tímto tento problém odpadá.
A na roládu stačí když je plech dobře a silně vymazaný tukem (ne rozehřátým) a dobře vysypaný moukou.
Nikdy jsem nemusela roládu točit přes utěrku nebo pomocí jiných návodů, které někdy čtu v kuchařkách.
Roláda se musí upéct zprudka - jen pár minut, pak se těsto podebere nožem a zrovna se roluje, rolička vypadne na vál, párkrát rozmotám a stočím a tento připravený polotovar pak už jen čeká na naplnění.


Reklama


Reklama

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz