Pekárnománie

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.09.11 23:15
Pekárnománie

cathleen v nakladatelství Dona vydala kuchařku s názvem Pekárnománie, a protože Vánoce se neúprosně blíží a možná labužníci budou nadělovat svým blízkým automatické pekárny, musím na knihu upozornit.
Jsou v ní vyzkoušené recepty na buchty, koláče, bagety, dalamánky, slané placky … a od strany 39 po 61 se dozvíte vše o pečení chleba, od kvásku, přes mouky … a jen názvy vyvolávají chutě :-) - Pivní chléb s nivou a česnekem, Jogurtový chléb s dýňovým semínkem, Řecký olivový chléb eliopsomo … a spoustu dalších.
A je plná nádherných fotek :-)

Cathleen, od pátku listuju a nevím co dřív, děkuju :-)

http://www.primapekarna.estranky.cz/

Reakce:
cathleen
5 příspěvků 25.09.11 17:48
:-)

To mě moc těší, jsem ráda, že se ti líbí :wink: :palec:

Wolfg
583 příspěvků 25.09.11 18:20
Zlatej Lab

co se receptů na chleba týká, je tu dostatek dobrých postupů. Taky tu, zaplať pánbůh není nikdo, kdo by přidával do chleba srágory z Vitany. Autorka se bojí kvásku a příliš s ním neumí, patlá ho společně s droždím, což je čirý amatérismus

cathleen
5 příspěvků 25.09.11 19:00
Wolfe,

zdravím a jsem ráda, žes mě hned tak odhadl. :lol:
Vzhledem k tomu, že máš svých dobrých receptů jistě dostatek, nenutí tě přece nikdo péct podle mě
Lidé, kteří nemají celý den na pečení celokváskového chleba, možná sáhnou raději po jednodušším (rychlejším) receptu s droždím a 1-2 lžícemi kvásku ho jen dochutí.

V tomhle ses ale sekl - kvásku se určo nebojím a kuchařka (ani mé stránky) nejsou pro profíky :-P :-P

Wolfg
583 příspěvků 25.09.11 19:41
Tak se hned nečerti :-)

nemyslel jsem svoji poznámku nijak zle. Tady na Labu jsou skalní labužníci citliví na produkty Vitany. Do kváskového chleba nepatří kvasnice, protože zcela potlačují význam kvásku. A celokváskový chleba peču tři roky. Stačí k tomu běžný program na 3 hodiny, ale knihu bych si o tom netroufl vydat :-)

cathleen
5 příspěvků 25.09.11 20:16
?

Kniha je o práci s domácí pekárnou, nikoliv o celováskovém chlebu.
A když už pečeš celokváskový chleby - co takhle drobnější pečivo? A pečivo s omládkem? O něm jsem se dočetla v knize Pekárenská technologie (r.1958) - kdysi se používal na kynutí rohlíků a spol., dnes ho nahradily zlepšující přípravky (které urychlují kynutí a uměle zvětšují objem pečiva)…vřele ho doporučuji k vyzkoušení :roll:

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.09.11 15:46
Tu knížku

jsem si koupil už před časem, a čeká na mně v České Třebové. Už se těším jak si v ní budu číst, dnes letím do Čech a už brzo budu mít knížku v ruce. 8-) Kuchařky a pekařky jsou totiž podle mne (i jiných) především čtivo, zdroj inspirace, no a samozřejmě se podle nich taky dá vařit :-D (a píct).
Některé suroviny budou pro mne nedostupné, třeba omládek, nebo čerstvé droždí, to je totiž vzácnost sehnat :think:

cathleen
5 příspěvků 27.09.11 07:19
Ahoj Drobku,

:-) škoda, že jsem nevěděla dřív, že budeš v Čechách…pokud náhodou přečteš a myslíš, že stihnem, písni - pošlu ti ošatku (kterou jsi někde, myslím, zmiňoval) :wink:
A omládek shánět nemusíš :lol: je to kvásek (něco jako „babiččin“ do buchet, jen s daným poměrem mouky a tekutiny)…a protože u vás neseženeš čerstvé droždí, vyzkouším ho (pro tebe, co nejdříve) se sušeným - jen, co ho koupím :mrgreen:
O omládku mám vše tady OMLÁDEK - samozřejmě se může vše udělat růčo nebo robotem (bez pekárny) a pokud nemáš sladový výtažek, zkus místo něj med. :wink:

A doufám, že si v knize opravdu pěkně počteš :wink:

Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz