Niekde som videl v obchode vlasske orechy nalozene v mede.
Asi to nebude ziadna veda, proste sa do medu hodia orechy.
Moja otazka - zalezi na druhu medu? aku dobu treba cakat kvoli optimalnemu
vysledku? dochucuje sa to este niecim?
dakujem.
orechy v mede
Pokud vím ,tak se přidávají ořechová jádra vcelku do medu zahřátého na 40°C,tzn. do tekutého medu a nic jiného se nepřidává.Pokud by byly namleté nebo nasekané bylo by to asi lepší do tzv,pastovaného medu a konzistenci by to mělo mít jako chalva.
už několik let dělám před Vánocemi med s ořechy podle tohoto receptu:
1 l cukernatého včelího medu
700 g celých ořechových jader
Zavařovací sklenice o celkovém obsahu 2 litry důkladně vyvaříme. Do
sklenic rozdělíme stejným dílem ořechová jádra - někdo používá celá,
někdo je zase hrubě seká (já je sekám na větší kousky, protože ne vždy
se mi podaří mít dostatečné množství celých neporušených jader). Med
zahřejeme na 60 - 70 °C a ořechy rozehřátým medem zalijeme. Sklenice
uzavřeme celofánem a med necháme ztuhnout.
Někdo do tohoto medu přidává i kousek skořice, hřebíček nebo
badyán.
- to by došlo ke zničení všech hodnotných látek v medu obsažených, zahřívám zvolna a na 40°C.