Koňské maso

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.03.07 09:46
Koňské maso

je běžně v nabídce Makra.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník handula02
634 příspěvků 08.03.07 09:58
Manku,

máš pravdu, mají ho tam. Teď přišel leták, a zírala jsem jaké všechny různé, mořské potvory tam mají. Mám dotaz, můžeš mi vysvětlit jaký je rozdíl - kuřecí ( krůtí ) prsa chlazená a křehčená??

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.03.07 10:42
Handulo,

křehčená jsou také chlazená, ale upravená tenderizérem .

 
Labužník handula02
634 příspěvků 08.03.07 10:49
Manku,

díky, to že jsou chlazená, jsem věděla, ale to ostatní neéé. Zase jsem chytřejší…

 
Bali
1254 příspěvků 08.03.07 11:00
...

konske maso jime pravidelne ve Francii. Povazuje se tam za delikatesu. Nejlepsi je jako biftek nebo pecene, ovsem ne jako podrazka, ale medium. Myslim, ze je skoda z toho delat neco jako gulas. Taktez jsem mela z konskeho tatarak a bylo to EXTRA!!
Mame kamarada, konskeho reznika, minule jsme u neho meli konskou peceni a nikdy jsme krehci maso jeste nejedli. I on sam rikal, ze tohoto konika ani nedal na pult, kdyz videl tu kvalitu.

 
possum
464 příspěvků 08.03.07 13:22
:-))) Jiny kraj jiny mrav

V Australii by vas (99% lidi) ukrizovalo za jezeni kone. Tady jsou malem posvatni. No ale mela jsem znameho, takze........ A dokonce i par Australanu ochutnalo. :-)))

 
Bali
1254 příspěvků 08.03.07 14:09
...

vsak i v Cechach je plno lidi, kterym se otvira kudla v kapse, kdyz reknu, ze my koniky radi.

 
meisje
580 příspěvků 08.03.07 14:40
...

V Holandsku patri „konina“ k beznym druhum masa. Ale holandane „koninu“ spise konzumuji jako „uzeninu“nez jako maso urcene k dalsi uprave. Bezne je tady k dostani : konska sunka, konske uzene, konske salamy apod. Vsak kilo cerstve koniny to u reznika ke koupi neni. Da se bezne koupit u farmaru, kde ji kupujeme i my - pro psi.

 
Bali
1254 příspěvků 08.03.07 15:03
...

kdysi jsem videla konske maso u reznika. Ale jen jednou. Stalo pakatel. Lidi to urcite koupili pro zviratka. Ve Francii stoji kilo svickove kolem 30 euro. Jak kde. V supermarketu mene.
Ve Francii se spis konzumuje maso, nez vyrobky z nej. Taky preferuju poradny krvavy biftek, je to maso jemne, chutne a plne zivin.

 
kamilio
551 příspěvků 11.03.07 22:50
Koňské maso

Rád bych labužníkům sdělil, že kromě toho, že koňské maso je velmi ceněno z důvodu biotického složení má ještě jednu velmi vzácnou vlastnost a to, že obsahuje minimum tzv. purinů. To jsou dusíkaté heterocyklické sloučeniny, které jsou běžnou součástí všech masových produktů a jsou klíčové pro lidský život. Při nedostatečné činnosti jater dochází po jejich zpracování k nadbytku kyseliny močové v krvi a její krystalizací vznikají choroby jako močové kameny, nebo nemoc z dobrého papání - dna. Takže nezavrhujte koňské maso, je to velmi vzácná a kvalitní surovina. Když jde o zdraví, předsudky by měly jít stranou.

 
buraci
1136 příspěvků 12.03.07 11:06
Krehcene maso

Neni upravene tim tenderizerem na obrazku, znamena to (aspon v nasich podminkach), ze je do neho napumpovana slana voda a jine fujtajbly (mrknete se na etiketu, nekdy tam byva i ze vyrobek zdanlive vypadajici jako drubezi rizek obsahuje 80 procent masa a zbytek… no to jsou ty fujtajbly).

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.03.07 13:31
Buraci,

asi máš pravdu. Spíš se dá říct - určitě máš pravdu. No jo, já dosud žil v blahém nevědomí. Myslel jsem, že když je křehčené, tak je tenderizované, ale protože jsem křehčené maso nikdy nekupoval, tak mě to nějak netrápilo. Takže je to prostě další podraz na zákazníky…

 
Bali
1254 příspěvků 12.03.07 13:52
...

neni nic lepsiho, nez kdyz to, co budeme jist vidime behat po louce, po dvore nebo v chlivku!

 
buraci
1136 příspěvků 12.03.07 15:32
Bali

Presne tak, tedy krome koniku, ze…

 
Bali
1254 příspěvků 12.03.07 16:11
...

VŠECHNO!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.03.07 08:28
Bali ....

poznám pár kopavých a hryzavých koní, zoznámim ich s tebou!

 
Bali
1254 příspěvků 13.03.07 09:25
...
:-))
 
Bali
1254 příspěvků 13.03.07 09:26
...

konske maso na pulte je jako kazde jine. Ale abych ukazala na louce na konika s tim, ze ho za 14 dni snime, to zase ne!
Ve Francii se porazi asi 30 000 koni rocne.

 
Ivo
1045 příspěvků 13.03.07 10:17
Jsem asi bačkora...

…neodsuzuji nikoho, kdo konzumuje koňské maso, je to regulérní a asi i zdravé, já bych si na tom ale asi nepochutnal - mi by to zřejmě rostlo v puse a neměl bych z toho požitek (ale třeba by mě to časem přešlo - dnešní stav je však takový). Jen by mě zajímalo, zda u nás existuje chov jatečních koní? Pokud nee, tak to asi budou dost staré kusy, co jdou na porážku a pak to asi nebude ta pravá kvalita. Ale nerad bych to někomu protivil…

 
Bali
1254 příspěvků 13.03.07 10:35
...

jak je to s konma u nas nevim.
Predstava krasneho konika, co beha po louce muze nektere od pojidani tohoto masa odradit. Ale i takove jehnatko je prece mile a malokdo by ho nejedl.
A nekdo by zase nejedl zabicky, sneky, ustrice, morske jezky a to zase vetsinou proto, ze nejsou tak hezky. A pak jsou lide co se nad tim nepozastavuji a neboji se ochutnat vsechno a pak muzou rict, ze mu to chutna nebo nechutna.
Nikoho nenutim aby jedl konsky biftek. No, ono to v nasich podminkach ani moc nejde. Kvalitni svickovou tu proste nesezenete.

Moje segra, kdyz mela poprve ochutnat konsky biftek, tak rekla, ze toto teda jist nebude! Jedla a ted se pta, kdy ho zase dovezem!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 13.03.07 11:48
Nikdy neříkej nikdy...

Vždycky jsem si říkala, že nemohu hanět a zavrhovat něco, co jsem neochutnala. A ochutnávala jsem a ochutnávala (až jsem dosáhla své urostlé postavy…) - něco mi chutnalo, něco ne. A sama tápu ve své podstatě, proč třeba mořskou žoužel, šneky, koninu jím a při představě, že jím psa nebo kočku je mi neveselo, a představa konzumovaných švábů a kobylek mi „zvedá kufr“. Asi je to dáno zábranami získanými výchovou, zvyky a předsudky. Ale rozhodně bych nikoho neodsuzovala za to, že jí něco, co já nejím, spíš mu závidím, že ty předsudky dokázal překonat .

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.03.07 12:19
...

kým som nezačal jazdiť, koninu som jedol, ale odvtedy mám k tým zverom úctu a nemienim ich požierať.
Mimo Makra som ju videl v Hypernove na Chodově, veeľmi pekné kusy (myslím že roštenka a zadné) - ako čerstvé, chladené mäso.
(biftek z roštenky tiež ide, nemusí byť len sviečková), ale to je asi mesiac dozadu.
Okrem koní starých sa porážajú aj kone s úrazom, ale konský bitúnok fakt nemusím a ani nebudem zisťovať či a kde je. Okrem F je krajinou koniny aj I, veľký boom nastal po panike z BSE.

 
kamilio
551 příspěvků 13.03.07 21:30
Ivo,

také nevím, zda se u nás někdo věnuje chovu jatečních koní, ale vím naprosto jistě, že v Polsku se jateční koně chovají. A když má člověk štěstí, tak čerstvé koňské maso dá koupit v Orlové, kde se údajně toto maso dováží z Polska.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz