kaštany

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Alis
2617 příspěvků 15.03.09 15:35
kaštany

Prosím o radu: koupila jsem krásné velké jedlé kaštany, ale bohužel na ně nějak pozapomněla. Výsledek? Kaštany jsou pod slupkou vysušené a když je chci upéct, jsou tvrdé. Máte někdo zkušenost, jak je oživit? Stačí je namočit do vody? Pokud ano, na jak dlouho? A pokud by to pomohlo dají se dál péct nebo je musím uvařit a použít do nějakých jídel? Díky za podělení se o vaše zkušenosti

Alis


Reklama


Reklama

Reakce:
 
lydia
1227 příspěvků 15.03.09 18:17
kaštany

nejdřív vyzkoušej, jestli nejsou červavé. Hoď do vlažné vody, když kaštan klesne, je v pořádku, když vyplave je špatný, červavý. Kaštany dlouho nevydrží, asi týden v suchu a ve vzdušné místnosti, asi měsíc v lednici. Když jsou staré, ztrácí na chuti. Když nejsou červavé, dej je na 20 minut, naříznuté do vody a potom upeč v troubě, asi 200°C, půl hodiny, pořád postříkávat, potom dát do misky a zakrýt vlhkou utěrkou. Potom se dají lépe loupat.
Když budou ještě jedlé, dá se udělat celkem hodně, polévka, nebo pyré atd.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz