FITCOOK

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
eva369
6 příspěvků 09.05.07 20:26
FITCOOK

nemá někdo z vás zkušenosti s tímto parním hrncem od ETY…


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 13.05.07 23:05
Fitcook - Evo,

vidím že ti nikdo neodpověděl, tak se toho ujímám já.

Nežiji v ČR, musela jsem si tedy najít tento elektrický spotřebič na webu a podle parametrů a použití jsem usoudila že jde o něco čemu my říkáme Rice cooker, čili Hrnec na vaření rýře.

Je to spotřebič v Austrálii velice oblíbený, možná proto že tu žije hodně Asiatů a pro ně je rýže každodenní pokrm.

I já tento spotřebič vlastním. Nasypeš rýži, zaliješ vodou z kohoutku, okořeníš, zmáčkneš páčku a už se to vaří. Když je to uvařené samo se to přepne na „udržovat teplé“ a vydrží to teplé asi 5 hodin.
Jak jsem se dočetla na českém webu určitě se v tom dají i ohřívat pokrmy. Zdá se mi to ale nepraktické (na to je přeci mikrovlnka).

Dají se v tom vařit různá rizotta, paella atd…

Tento spotřebič se u nás ale nejvíce používá na vaření rýže .
Moje recepty jsou sice pro mikrovlnku, neboť jsem nevěděla zda je el. hrnec na rýži v ČR k dostání, ale dá se podle nich vařit i v tomto hrnci.

U nás se jí rýže často a tak je tento spotřebič velice oblíbený. Vaříš-li rýži jednou za půl roku je zbytečné ho kupovat.

I

 
Eleeen
1127 příspěvků 14.05.07 11:37
esme,

já i tu rýži, paellu a rizoto dělám v mw… sice trošku složitěji než jak popisuješ přípravu do fitcook, ale asi máš pravdu, fitcook je poměrně zbytečná investice.

 
eva369
6 příspěvků 14.05.07 15:37
...

Děkuji za odpovědi.
Já to chci především na vaření rýže a brambor…často jím v čínských restauracích a rýže je tam vždy vynikající,takže hledám něco,s čím si tuhle rýži připravím i doma. 2000kč za originální hrnce na rýži se mi zdá ale moc :o)
Používám jasmínovou rýži,ale v normálním hrnci se mi to jaksi nedařilo ;))

 
Eleeen
1127 příspěvků 15.05.07 07:36
Jasmínová v mikrovlnce

eva369,
pokud jsi příznivkyně vaření v mw, zkus tento recept:
1 hrneček jasmínové rýže (obj. do 300 ml)
2 hrnečky vroucí vody
1 lžíce oleje (sádla)
sůl, koření
pří:,–(y k ochucení rýže (jak kdo má rád): cibulka, anglická slanina, žampiony, šunka, ananas, hrášek, mrkev, kukuřice…

Do větší pánve na olej dáme na kostičky nakrájenou slaninu a propranou rýži a restujeme, dokud rýže nezačne dělat hrudky. Zalijeme vařící vodou, přivedeme k varu, osolíme, okořeníme a celé nalijeme do hrnce pro vaření v mw (doporučuji použitelnost 200 - 240°C kvůli tuku). V odkryté nádobě vaříme 8 min na 600 W, poté přikryté 6 min na 250 (nebo 350) W a necháme ještě 4 min. „dovlnit“. Pro tu druhou fázi vaření můžeme přidat hrášek, ananas, mrkvičku …

Je to nejlepší rýže, jakou jsem kdy jedla a dá se jíst úplně samotná, jen to nepřehnat s tukem. Nikdy se nepřipálí.

 
eva369
6 příspěvků 17.05.07 17:05
...

zvědavost mě přemohla a FITCOOK jsem si koupila :o)
včera jsem v něm dělala rýži…vlastně rizoto…podle návodu jsem tam dala dvě odměrky rýže a dolila vodu osolila a čekala co se bude dít.Za chvilku začala rýže vařit a po odpaření vody se hrnec sám vypnul do polohy „ohřev“.....hned jsem zkusila,přestože v návodu píší,že se má ještě 10-15 min nechat dojít. byla vynikající!!!
během vaření rýže jsem si udělala ze směsi mražené zeleniny a základ na rizoto,přidala jsem celý hermelín a zamíchala jsem to do rýže a znovu přepla na vaření.....po cca minutě mi to přeskočilo do ohřevu a na spodu se to krásně do zlatova opeklo.....rizoto jsem promíchala,znova přepla na vaření a nechala zase trošku přichytit....­.posypané parmazánem bylo vynikající!!!

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.05.07 11:46
Fitcook - Evo,

gratuluji a přeji mnoho úspěchů ve vaření.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz