nemá někdo z vás zkušenosti s tímto parním hrncem od ETY…
FITCOOK
vidím že ti nikdo neodpověděl, tak se toho ujímám já.
Nežiji v ČR, musela jsem si tedy najít tento elektrický spotřebič na webu a podle parametrů a použití jsem usoudila že jde o něco čemu my říkáme Rice cooker, čili Hrnec na vaření rýře.
Je to spotřebič v Austrálii velice oblíbený, možná proto že tu žije hodně Asiatů a pro ně je rýže každodenní pokrm.
I já tento spotřebič vlastním. Nasypeš rýži, zaliješ vodou
z kohoutku, okořeníš, zmáčkneš páčku a už se to vaří. Když je to
uvařené samo se to přepne na „udržovat teplé“ a vydrží to teplé asi
5 hodin.
Jak jsem se dočetla na českém webu určitě se v tom dají i ohřívat
pokrmy. Zdá se mi to ale nepraktické (na to je přeci mikrovlnka).
Dají se v tom vařit různá rizotta, paella atd…
Tento spotřebič se u nás ale nejvíce používá na vaření rýže .
Moje recepty jsou sice pro mikrovlnku, neboť jsem nevěděla zda je el. hrnec
na rýži v ČR k dostání, ale dá se podle nich vařit
i v tomto hrnci.
U nás se jí rýže často a tak je tento spotřebič velice oblíbený. Vaříš-li rýži jednou za půl roku je zbytečné ho kupovat.
I
já i tu rýži, paellu a rizoto dělám v mw… sice trošku složitěji než jak popisuješ přípravu do fitcook, ale asi máš pravdu, fitcook je poměrně zbytečná investice.
Děkuji za odpovědi.
Já to chci především na vaření rýže a brambor…často jím
v čínských restauracích a rýže je tam vždy vynikající,takže hledám
něco,s čím si tuhle rýži připravím i doma. 2000kč za originální
hrnce na rýži se mi zdá ale moc )
Používám jasmínovou rýži,ale v normálním hrnci se mi to jaksi
nedařilo
eva369,
pokud jsi příznivkyně vaření v mw, zkus tento recept:
1 hrneček jasmínové rýže (obj. do 300 ml)
2 hrnečky vroucí vody
1 lžíce oleje (sádla)
sůl, koření
pří:,–(y k ochucení rýže (jak kdo má rád): cibulka, anglická slanina,
žampiony, šunka, ananas, hrášek, mrkev, kukuřice…
Do větší pánve na olej dáme na kostičky nakrájenou slaninu a propranou rýži a restujeme, dokud rýže nezačne dělat hrudky. Zalijeme vařící vodou, přivedeme k varu, osolíme, okořeníme a celé nalijeme do hrnce pro vaření v mw (doporučuji použitelnost 200 - 240°C kvůli tuku). V odkryté nádobě vaříme 8 min na 600 W, poté přikryté 6 min na 250 (nebo 350) W a necháme ještě 4 min. „dovlnit“. Pro tu druhou fázi vaření můžeme přidat hrášek, ananas, mrkvičku …
Je to nejlepší rýže, jakou jsem kdy jedla a dá se jíst úplně samotná, jen to nepřehnat s tukem. Nikdy se nepřipálí.
zvědavost mě přemohla a FITCOOK jsem si koupila )
včera jsem v něm dělala rýži…vlastně rizoto…podle návodu jsem tam
dala dvě odměrky rýže a dolila vodu osolila a čekala co se bude dít.Za
chvilku začala rýže vařit a po odpaření vody se hrnec sám vypnul do
polohy „ohřev“.....hned jsem zkusila,přestože v návodu píší,že se
má ještě 10-15 min nechat dojít. byla vynikající!!!
během vaření rýže jsem si udělala ze směsi mražené zeleniny a základ
na rizoto,přidala jsem celý hermelín a zamíchala jsem to do rýže a znovu
přepla na vaření.....po cca minutě mi to přeskočilo do ohřevu a na spodu
se to krásně do zlatova opeklo.....rizoto jsem promíchala,znova přepla na
vaření a nechala zase trošku přichytit.....posypané parmazánem bylo
vynikající!!!