dovoluji si Vás upozornit na svůj nově předělaný blog

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Amy02
26 příspěvků 26.12.08 09:11
dovoluji si Vás upozornit na svůj nově předělaný blog

Vážení labužníci, buďte vítáni na:

http://priscila-rajka.blogspot.com/


Reklama


Reklama

Reakce:
 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 26.01.09 09:29
...

Podívala jsem se, ale moc nezaujalo - jestli někdo dělá bešamel jako základ rajské omáčky a guláš zahušťuje záklechtkou, je to jeho věc, ale není to zrovna to, co by mě osobně zaujalo.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.01.09 23:18
Mně se taky líbí :-)

fotky jsou pěkné a rajskou dělám také z bešamelu :-) Hodně inspirace u sporáku i foťáku :-)

 
Eja
3825 příspěvků 27.01.09 10:11
Kynuté těsto

zaujalo mne. Amy to má určitě vyzkoušené, ale já jsem na postup zůstala koukat v úžasu. Já to snad někdy zkusím.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.01.09 19:02
Ejo,

máš na mysli - Jak a co péci z kynutého těsta?
Když jsem začínala kuchtit, tak jsem dělala těsto přesně podle návodu, kvásek zvlášť, mouku prosít …, ale časem jsem přišla na to, že jednodušší je postup Amy.
Jak děláš kynuté těsto Ty? D.

 
Eja
3825 příspěvků 28.01.09 11:34
Dando,

hrnček, vlažné mléko, trocha cukru, mouky, droždí - klasický kvásek. Mísa, prosátá mouka, špetka soli, vejce, kvásek, vlažné mléko do požadované konzistence. Prostě klasický „babičkovský“ postup.
Přiznám se, že jsem o tom postupu „naruby“, jak ho popisuje Amy, nikdy neslyšela a fakt jsem na to zůstala čučet. Když říkáš, že to děláš taky tak, tak já to snad opravdu zkusím

 
di
2451 příspěvků 28.01.09 13:56
Ejo, Dando,

Když se mi moc nechce, dělám kynuté těsto na koláče podobně jako Amy - v teplém mléce rozmíchat kvasnice (půl až jednu kostičku), rozpuštěné máslo nebo olej a žloutky - a vlít do mouky s cukrem. Kyne to bez problémů a od koláčů z klasického těsta s kváskem k nerozeznání. Recept používám už víc jak 25 let.
A rajskou taky dělám podobně jako Amy - cibulovou jíšku rozředit vývarem a přidat protlak, passatu nebo pokrájená oloupaná rajčata a příslušné koření. Nevěděla jsem, že to není správný postup. Opravdu není?

 
jolana
5065 příspěvků 28.01.09 22:04
Amy,

novy blog mas velmi pekny, a aj fotecky a receptiky su uzasne. Dnes som podla teba urobila Banoffi Pie a ako som tak bludila netom svetom inspirovana tvojim Banoffi objavila som tento receptik..

http://ilikecake.org/?p=81

…vdaka za pozvanie..

 
svato
1417 příspěvků 28.01.09 22:39
mala som neklasickú babičku

(1897-1983), pretože tiež dávala kvasnice s mliekom priamo do múky a kyslo jej to rovnako dobre, ako mne s kváskom…

 
Labužník Amy02
26 příspěvků 01.03.09 21:04
...

Ahoj labužníci,
moc mile mne překvapily téměř všechny reakce. Díky, díky


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz