Jiný způsob jednoduchého zdobení moučníků.
Do polevy, která ještě úplně nezatuhla nalejeme třeba kornoutkem (na
takovou nedělní buchtu to dělám i malou lžičkou) zase kontrastní polevu
(do čokolády umíchám citronovou a do citronové zase rozpustím trochu
čokolády). Nalévame ji na kulaté moučníky do spirály od středu ven nebo
opačně a na čtvercové či obdélníkové moučníky vodorovné čáry
v odstupu tak 2 - 5 centimetru.
Pak špejlí lehce přejíždíme - u spirály střídavě od středu ven a od
vnějšího okraje do středu. U ostatních napříč barevných čar (kolmo na
ně). Říkáme tomuhle zdobení Paví pera a vypadá moc hezky. A ač je popis
komplikovaný je to i velmi jednoduché.
a ještě zdobení
První příspěvek v tématu
Reakce:
Váš příspěvek
a ještě zdobení
Pracuje také na omáčky...
Někdy poléváme talíř ovocnou, čokoládovou nebo jinou omáčkou a na ni doprostřed klademe dezert. Můžeme dokola, blízko okraje, nakapat větší tečky z jiné omáčky (kontrastní barvy a asi stejné hustoty) a pak přez ně projedeme jednou dokola špejlí a vytvoří se nám srdíčka.
Další podobná témata podle názvu
Další témata z kategorie