Recepty - skořice

Recepty s skořicí  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Skořice je druh kořenícího přípravku, který pochází z kůry exotického stromu Skořicovníku. Má původ v Indii. Pomáhá štěpit tuky, funguje proti špatnému prokrvování končetin a trávicím obtížím, díky tomu je součástí léků, které s těmito zdravotními problémy bojují. Existuje několik druhů – cejlonská, čínská, pravá – ze Srí Lanky. Vonné silice se přidávají do esenciálních olejů, šampónů, koupelových pěn, vonných tyčinek, čajových svíček. Pomáhá zahnat chmury, zamezuje bolestem žaludku. Představuje přirozený prostředek na barvení vlasů.

 Rady při nákupu

Koupit můžeme skořici mletou, drcenou nebo celou mezi kořením v běžných obchodech s potravinami.

 Využití v kuchyni

Mletá skořice se užívá do moučníků, palačinek, zmrzlin, sladkého pečiva – skořicoví šneci , sušenek, na dochucení kávy, do likérů, omáček, pikantních marinád, na maso i zeleninu, na toasty, do polévky, těstovin - penne s kerblíkem a skořicí, zkrátka téměř všude. Celá skořice dodává charakteristickou vůni hlavně svařenému vínu či nakládanému ovoci.

 Skladování

Skořici skladujeme v uzavřené nádobě nebo sáčku ve vlhkosti do 70 % do 20 °C.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Karbanátky Karbanátky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz