Recepty - skořice
Více z Koření a bylinky ».

Recepty s skořicí Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Skořice je druh kořenícího přípravku, který pochází z kůry exotického stromu Skořicovníku. Má původ v Indii. Pomáhá štěpit tuky, funguje proti špatnému prokrvování končetin a trávicím obtížím, díky tomu je součástí léků, které s těmito zdravotními problémy bojují. Existuje několik druhů – cejlonská, čínská, pravá – ze Srí Lanky. Vonné silice se přidávají do esenciálních olejů, šampónů, koupelových pěn, vonných tyčinek, čajových svíček. Pomáhá zahnat chmury, zamezuje bolestem žaludku. Představuje přirozený prostředek na barvení vlasů.
Rady při nákupu
Koupit můžeme skořici mletou, drcenou nebo celou mezi kořením v běžných obchodech s potravinami.
Využití v kuchyni
Mletá skořice se užívá do moučníků, palačinek, zmrzlin, sladkého pečiva – skořicoví šneci , sušenek, na dochucení kávy, do likérů, omáček, pikantních marinád, na maso i zeleninu, na toasty, do polévky, těstovin - penne s kerblíkem a skořicí, zkrátka téměř všude. Celá skořice dodává charakteristickou vůni hlavně svařenému vínu či nakládanému ovoci.
Skladování
Skořici skladujeme v uzavřené nádobě nebo sáčku ve vlhkosti do 70 % do 20 °C.
Španělské želé ze svařeného vína s pomeranči
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz