Recept Penne s kerblíkem a skořicí

pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Penne s kerblíkem a skořicí

Postup

1. Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody zhruba 12 min. „na skus". 2. Pokud máme parmazán vcelku, škrabkou na­děláme 1 lžíci tenkých hoblinek a zbytek sýra jemně nastrouháme. 3. Kerblík pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Otrháme lístky a jemně nasekáme. 4. Těstoviny scedíme a dáme dobře okapat. Promícháme se strouhaným parmazánem a za­kysanou smetanou. 5. Nakonec těstoviny osolíme, opepříme a ochutíme skořicí. Přimícháme polovinu kerb­líku nebo petrželky a rozdělíme jídlo na talíře. Posypeme zbývajícím kerblíkem a parmazáno­vými hoblinkami. *Tip:* Prostý, ale chutný po­krm můžeme připravit také z jiných druhů tě­stovin (např. těstovi­nových vřetének)

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 03.11.01 vloženo
  • 4323x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g penne (krátké špičaté makarony)
  • sůl
  • 100 g parmazánu
  • 1/2 svazku kerblíku
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička mleté skořice
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Penne s kerblíkem a skořicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz