Recept Penne s kerblíkem a skořicí

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Penne s kerblíkem a skořicí

Postup

1. Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody zhruba 12 min. „na skus". 2. Pokud máme parmazán vcelku, škrabkou na­děláme 1 lžíci tenkých hoblinek a zbytek sýra jemně nastrouháme. 3. Kerblík pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Otrháme lístky a jemně nasekáme. 4. Těstoviny scedíme a dáme dobře okapat. Promícháme se strouhaným parmazánem a za­kysanou smetanou. 5. Nakonec těstoviny osolíme, opepříme a ochutíme skořicí. Přimícháme polovinu kerb­líku nebo petrželky a rozdělíme jídlo na talíře. Posypeme zbývajícím kerblíkem a parmazáno­vými hoblinkami. *Tip:* Prostý, ale chutný po­krm můžeme připravit také z jiných druhů tě­stovin (např. těstovi­nových vřetének)

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 03.11.01 vloženo
  • 3796x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g penne (krátké špičaté makarony)
  • sůl
  • 100 g parmazánu
  • 1/2 svazku kerblíku
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička mleté skořice
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Penne s kerblíkem a skořicí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kuře na medu Kuře na medu
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz