Recepty - miso

Původ miso: Japonsko

Recepty s miso  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Miso je slané koření se sójových bobů, rýže a pšeničné nebo ječné mouky původem z Japonska. Používá se jako přírodní a veganská varianta masoxu. Má tmavou nebo světlou barvu. Obsahuje vitamín B12, železo, posiluje imunitu, vyrovnává nízký tlak. Pravidelnou konzumací misa můžete předejít vzniku rakoviny a srdečních nemocí.

 Rady při nákupu

Miso zakoupíte v některých supermarketech, obchodech s biopotravinami nebo v obchodech se zaměřením na orientální kuchyni. Seženete tmavé a nebo světlé sladké miso.

 Využití v kuchyni

Tmavé miso přidejte do polévek, luštěninových jídel, do omáček či do pečených jídel. Stačí ho rozpustit v horké vodě nebo vývaru a přidat do jídla. Světlé sladké miso můžete použít jako náhražku margarínu, přidat do krémových polévek, do majonéz nebo bramborové kaše, kde může nahradit mléko.

 Skladování

Neotevřené miso skladujte v suchu a chladu, můžete skladovat několik měsíců. Po otevření miso skladujte v lednici a spotřebujte co nejdříve.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz