Recepty - miso

Původ miso: Japonsko

Recepty s miso  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Miso je slané koření se sójových bobů, rýže a pšeničné nebo ječné mouky původem z Japonska. Používá se jako přírodní a veganská varianta masoxu. Má tmavou nebo světlou barvu. Obsahuje vitamín B12, železo, posiluje imunitu, vyrovnává nízký tlak. Pravidelnou konzumací misa můžete předejít vzniku rakoviny a srdečních nemocí.

 Rady při nákupu

Miso zakoupíte v některých supermarketech, obchodech s biopotravinami nebo v obchodech se zaměřením na orientální kuchyni. Seženete tmavé a nebo světlé sladké miso.

 Využití v kuchyni

Tmavé miso přidejte do polévek, luštěninových jídel, do omáček či do pečených jídel. Stačí ho rozpustit v horké vodě nebo vývaru a přidat do jídla. Světlé sladké miso můžete použít jako náhražku margarínu, přidat do krémových polévek, do majonéz nebo bramborové kaše, kde může nahradit mléko.

 Skladování

Neotevřené miso skladujte v suchu a chladu, můžete skladovat několik měsíců. Po otevření miso skladujte v lednici a spotřebujte co nejdříve.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Houbová smaženice Houbová smaženice
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz