Recepty - miso

Původ miso: Japonsko

Recepty s miso  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Miso je slané koření se sójových bobů, rýže a pšeničné nebo ječné mouky původem z Japonska. Používá se jako přírodní a veganská varianta masoxu. Má tmavou nebo světlou barvu. Obsahuje vitamín B12, železo, posiluje imunitu, vyrovnává nízký tlak. Pravidelnou konzumací misa můžete předejít vzniku rakoviny a srdečních nemocí.

 Rady při nákupu

Miso zakoupíte v některých supermarketech, obchodech s biopotravinami nebo v obchodech se zaměřením na orientální kuchyni. Seženete tmavé a nebo světlé sladké miso.

 Využití v kuchyni

Tmavé miso přidejte do polévek, luštěninových jídel, do omáček či do pečených jídel. Stačí ho rozpustit v horké vodě nebo vývaru a přidat do jídla. Světlé sladké miso můžete použít jako náhražku margarínu, přidat do krémových polévek, do majonéz nebo bramborové kaše, kde může nahradit mléko.

 Skladování

Neotevřené miso skladujte v suchu a chladu, můžete skladovat několik měsíců. Po otevření miso skladujte v lednici a spotřebujte co nejdříve.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Ořechový koláč Ořechový koláč
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz