Recepty - miso
Více z Dochucovadla a sladidla ».

Recepty s miso Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Miso je slané koření se sójových bobů, rýže a pšeničné nebo ječné mouky původem z Japonska. Používá se jako přírodní a veganská varianta masoxu. Má tmavou nebo světlou barvu. Obsahuje vitamín B12, železo, posiluje imunitu, vyrovnává nízký tlak. Pravidelnou konzumací misa můžete předejít vzniku rakoviny a srdečních nemocí.
Rady při nákupu
Miso zakoupíte v některých supermarketech, obchodech s biopotravinami nebo v obchodech se zaměřením na orientální kuchyni. Seženete tmavé a nebo světlé sladké miso.
Využití v kuchyni
Tmavé miso přidejte do polévek, luštěninových jídel, do omáček či do pečených jídel. Stačí ho rozpustit v horké vodě nebo vývaru a přidat do jídla. Světlé sladké miso můžete použít jako náhražku margarínu, přidat do krémových polévek, do majonéz nebo bramborové kaše, kde může nahradit mléko.
Skladování
Neotevřené miso skladujte v suchu a chladu, můžete skladovat několik měsíců. Po otevření miso skladujte v lednici a spotřebujte co nejdříve.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz