Teploměr...?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
MilenaD
126 příspěvků 17.12.04 08:55
Teploměr...?

Nikoliv, nezešílela jsem nad svým rahatem (mimochodem, zkusila jsem další recept a teď mám zcela novou vánoční tradici, téměř folklór; přijdu z práce, vlítnu do špajzu, vyhrabu utajenou formu s lesklou červenou směsí, dloubnu do ní prstem, málo ztuhlá, vyškrábu ji do mísy, strčím do mikrovlnky, nechám chvíli zahřívat, mezi tím očistím formu, vymažu a po asi dvou minutách znovu naplním, a tak se krok za krokem blížím k vysněnému rahatu, který bude odpovídat nejen barvou a tvarem, ale i chutí. Ta obezřelost je dána mým odporem k cucavým bonbónům, které se mi podařilo už jednou vyrobit. Držte mi palce, jsem na nejlepší cestě!)
Takže zpět k dotazu; hledám a sháním to, čemu se říká cukrářský teploměr. Používá se najmě při svařování cukru, což je práce otravná, a právě tenhle teploměr by ji mohl usnadnit. Jenže všude krčí rameny a i když se tváří ochotně a zodpovědně, můj odchod z krámu vítají s viditelnou radostí. Takže tak. Mějte se všichni krásně a hezké Vánoce!


Reklama


Reklama

Reakce:
 
ajta
590 příspěvků 18.12.04 01:21
Mileno...

porozhlédla jsem se po internetu a našla jsem tuto firmu. Mají ve své nabídce kromě jiných teploměrů i ten tvůj hledaný cukrářský teploměr. Je fakt, že to je záležitost spíše průmyslová, ale za zeptání člověk nic nedá. Dej vědět, jestli jsi uspěla.

 
MilenaD
126 příspěvků 19.12.04 13:25
Ajto,

díky, narazila jsem na ně také, ale musím na ně poštvat nějakého obchodníka; s malodběrateli nekomunikují (i když podle kterési části textu by se zdálo, že jo).
Jinak, pro příznivce mého tureckého hospodářství, pardon, kutění; podle Babi receptu (ten s tou želatinou, protože mi připadal nejpravděpodobnější vzhledem k tomu, že se tohle cukroví prodávalo na poutích) jsem vyrobila další zázrak, který teď posílám k posouzení. Takže jsou dvě verze - ta Tvá, zcela první, a nová, želatinová (pokud kamarád řekne, že to není ono, nemohu protestovat, já si totiž tuhle cukrovinku pamatuji, že existovala, ale jakou měla chuť už dávno netuším), a mohu se zalíbením konstatovat, že jsem se naučila dělat směs na hady - pamatujete někdo na ty krásné barevné hádky, kteří se dali natáhnout skoro neskutečně, pak zbělely a nakonec praskly? Kdepak dnešní medvídci a spol., k těm se nemohou rovnat! A jinak, kombinovaný systém - základ na sporáku, dokončení v mikrovlně - se mimořádně osvědčil!
Všem vám hezké vánoce, voňavé a mlsné, a do příštího roku… Snad aby tenhle web byl zase takový, jaký se mi jevil, když jsem přišla poprvé. Kamarádský, bez výčitek a osočování, protože dobré jídlo má sbližovat, ne rozdělovat. Tak se mějte, kluci a holky!

 
babi
6360 příspěvků 19.12.04 15:52
...

Drahá Mileno, zůzné i cukrářské teploměry má firma ingfiala.cz na svých webových stránkách, uvidíš tam víc jak chceš

Přeji Tobě a Tvým blízkým ty nejkrásnější Vánoční svátky a do Nového roku 2005 jen to dobré

Babi

 
MilenaD
126 příspěvků 23.12.04 12:10
Babi,

díky. Z webu Ing. Fialy mě přecházejí oči už dlouho; raději tam ani nechodím. Že bude mít teploměr mě nenapadlo, ovšem za trojnásobnou cenu, než za jakou mi ho prodají v obchodě - pokud bude objednán u firmy, kterou mi poradila Ajta. Ale má tam věcí . . . No, vybrala bych si, to je fakt.
Krásné Vánoce a splnění všech přání (a ještě trochu navíc) Tobě i celé Tvé světoběžnické rodině přeje
 Milena


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz