Sadlo

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Sarka
433 příspěvků 13.01.04 12:31
Sadlo

Jde necim nahradit :,-(lo? Co delat pokud neni a je potreba(mimo odchodu do obchodu a zakoupeni). Dik


Reklama


Reklama

Reakce:
 
babi
6360 příspěvků 13.01.04 13:36
Šárko...

Tvoje otázka je dosti obsažná. Nevím, jde Ti o náhradu sádla na smažení? V tom případě Ti mohu doporučit přepuštěné máslo, které taktéž snáší vysoké teploty. Některé oleje, jako je na př. z hroznových semínek mají podobnou vlastnost. Jde-li Ti však přímo o chuť sádla, pak je to zase jenom sádlo. Můžeš přeškvařit trochu neuzené slaniny na kostičky nakrájené a tak také vznikne sádlo (pokud si ovšem sádlo nechceš připravit sama ze syrového vepřového tuku/sádla a pak na Labužníku je návod na jeho přípravu). Napiš, prosím Tě, svoji otázku trochu přesněji.

Zatím se měj pěkně!

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 13.01.04 14:53
Sadlo - presneji

Vim, ze :,-(lo na smazeni jde nahradit maslem. Nasle jsem ovsem par receptu kde :,-(lo je, ale nesmazi se to. CERNY KUBA - prochlachnute krupky zalit vodou, pridat sul, 2vlz rozehrateho :,-(la a varit domekka. CINSKE VAN: CUKROVI(labuznik) :,-(lo + cukr naslehat ZELNACKA(labuznik) sádlo+ mouka = zasmaka. Babi, dekuji aspon za nejakou radu. Pekny den

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 14.01.04 12:51
Babi,

kde najdu prosim ten recept na domaci sádlo? Co mne napadlo jsem uz prosla, ale nenasla. Dekuji

 
babi
6360 příspěvků 14.01.04 19:01
Jsem víc jak přesvědčena...

že jsem o sádle a jeho škvaření již mluvila. Možná to však bylo pod nějakým receptem, ale nemohla jsem si vzpomenout pod jakým a proto jsem, jak už víš, napsala návod znovu.

Jenom ještě dodám, že u nějakých receptů se může použít i jiný tuk, ale sádlo je holt sádlo a někdy to jednoduše dává charakter celému jídlu, hlavně těm starodávným, českým. Zmínila ses o čínském vánočním cukroví. Mohu Ti však místo něj doporučit ¨dietnější¨ recept z Francie, nazvaný Macarons de Saint-Emilion, které vypadají na vzhned úplně stejně a chutnají výborně.

Moře pozdravů do krásného Švýcarska, od Babi!


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz