Slyšel jsem, že chuťově nejlepších výsledků při smažení se dosahuje na měděných pánvích. Máte s tím někdo zkušenost? Našel jsem na netu nějaké „měděné“ nádobí, ale všechno mělo nerezové vnitřky, tak nevím, jestli má cenu platit za to takové hříšné peníze. To si mohu rovnou koupit nerezovou a je to.
Měděné pánve
Veškeré měděné nádobí musí být zevnitř, tedy ze strany, která
přijde do styku s pokrmem, vycínováno nebo jinak opatřeno. Samotná měď
totiž produkuje měděnku, která je jedovatá!
U starého, vycínovaného nádobí byl problém s prudkým ohněm, kdy ten
cín začal po stěnách stékat, to se u nádobí s nerezovým vnitřkem
nestatne. Ale: měď se používala proto, že vede velmi dobře teplo, to
dělá i cín, zatímco nerez je daleko pomalejší, ale pokud je ta nerezová
vrstva slaboučká, tak by to mohlo být k užitku. Dle mne jsou dnes měděné
pánve spíš pro ozdobu nebo jako rarita. Pkud chceš dobrou pánev, vyber si
v mé poznámce „Pánve ocelové profesionální“ v této diskuzi (Kde
koupit či sehnat).
Souhlasim s Mananou. Ale muzu ti poradit kde to sehnat - v Sofii v trznici pokud je budes mit na ozdobu je to poradku, kdybys prece jen chtel v tom varit, tak vedle stanku sedi stary cikan (pamatuji si ho jeste za mlada), ma pred sebou ohinek, roztapi v nem kalaj (udajne je to cesky pajka, ale nejsem si jista) da kousek do panve, rychle to tim vytre, zacisti kyselinou a pry muzes v tom hned varit Ja osobne tomu neduveruji, ale pry je to pak nezavadne…a musi se to delat kazdy rok aspon jednou, cikan pry taky musi vydelat na chleba, povidal
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
