Milí cestovatelé, až pojedete autem po karlovarské silnici a budete mít
pocit, že byste potřebovali něco zkousnout, vydržta až do Krušovic! Vedle
hlavní silnice tam stojí už na pohled příjemná restaurace U LÍPY.
Interiér je útulný, stále hodně plno. Nechte si přinést jídelní lístek
a pozorujte porce, které přinášejí jiným hostům. Jsou obrovské! Hory
zeleninové oblohy a vážně skvělý výběr! Porce jsou velmi poctivé a
velmi obrovské! Nebudete vědět, co si vybrat dřív!!!! Fakt jedinečná
kuchyně. Pro fajnšmekry doporučuji pečené koleno!
Pivo je dobře ošetřené, ale.....ale jsou to Krušovice, no…Ale pít se
rozhodně dají a neurazí chuť.
Prostě, tahle hospoda rozhodně stojí za návštěvu.Rozhodně nebudete
litovat - snad jen, že jste se přecpali
Jo, a ceny nejsou přemrštěné!
Dobrou chuť!!
Krušovice
že v anoncované restauraci vaří dobře, jen mne překvapilo, že je za klad považována obrovská porce, navíc přeplácaná horou oblohy. Všimněte si, že opravdu dobré jídlo v opravdu dobrých restauracích je malé, nepřezdobené a kultivované, obžerství se jaksi nepředpokládá, nenahrazuje se kvalita kvantitou. Opakuji, neznám restauraci U Lípy a nedovoluji si tedy pochybovat o jejích kvalitách, uvedené však spíše odrazuje než láká. Troufnu si dokonce odhadnout, že jednotlivá jídla jsou v jídelním lístku „vtipně“ nazvána, aniž by kdokoli tušil, co se pod názvy skrývá. Mýlím se?
že v anoncované restauraci vaří dobře, jen mne překvapilo, že je za klad považována obrovská porce, navíc přeplácaná horou oblohy. Všimněte si, že opravdu dobré jídlo v opravdu dobrých restauracích je malé, nepřezdobené a kultivované, obžerství se jaksi nepředpokládá, nenahrazuje se kvalita kvantitou. Opakuji, neznám restauraci U Lípy a nedovoluji si tedy pochybovat o jejích kvalitách, uvedené však spíše odrazuje než láká. Troufnu si dokonce odhadnout, že jednotlivá jídla jsou v jídelním lístku „vtipně“ nazvána, aniž by kdokoli tušil, co se pod názvy skrývá. Mýlím se?
… Velice chválím tuhle restauraci za českou, klasickou a moderní
kuchyni. Tedy ne za "cuisine nouvelle! (asi je to špatně napsáno) -
zážitkovou kuchyni - kde dostaneš na talíř úžasně nazdobenou mikroporci
za astronomickou cenu. A z restaurantu odcházíš skoro hladov, ale bez sumy,
za niž 4členná rodina žije týden. To je trend luxusních, především
velkoměstských, restaurací. Znám je také, ale neoslňují mne. Možná se
ty porce v Krušovicích zdají tak obrovské jenom mně, pro ostatní jsou
prostě jen akorát, ale jsou opravdu slušné. A kuchyň je také moderní,
jídla vkusně upravená velice srozumitelný lístek s popisy složení
jídel, cizí kuchyně, saláty, těstoviny… Prostě všechno. Oni ani na
vesnici nemusejí být samí dřeváci, co upatlají nějaký blaf a zabalí ho
hlavně do co nejoriginálnějšího názvu. Velmi často se právě mimo
turistická centra - viz restaurace v Praze - vaří mnohem a mnohem lépe neý
tam, kde je kuchyně poplatná snobismu, nebo davům turistů.Tam se nemusejí
tolik snažit udržet hosta. Po ulicích jich chodí mraky a obrátka je
vysoká.
Na vesnici, nebo malém městě je to poněkud jiné. Tam je to právě o tom,
jak si hosta udržet. A to platí právě o Krušovicích. Jsou opravdu
vyhlášení a slýchám často, od různých lidí, že se tam pravidelně
zastavují na skvělé jídlo.
Vím o čem mluvím - pracovala jsem donedávna v Praze v lux. hotelích a
restauracích, i do nich chodila. Jsem profesí gastronom.
Jo, a taky nejsem agent z Krušovic
Prostě, zkuste se tam stavit.
Moc by mě zajjímaly jiné názory na tuto hospodu!
Zkus se tam, G, stavit a poreferuj! Přeji to spokojenost a dobrou chuŤ!!!