Dýně - gigant

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Marjanka2
214 příspěvků 17.08.06 18:08
Dýně - gigant

Letos mi narostlo velké množství dýní a je mi líto je nezpracovat. Poraďte prosím co s nimi, zavařeninu mám od loňska a kompoty z 5 dýní o váze 20-25 kg přece jenom dělat nechci. Něco samozřejmě rozdám přátelům a známým, ale ráda bych něco nového zkusila a dýni tak využila. Děkuji.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
pekarka
410 příspěvků 17.08.06 18:19
Dýně

Já z dýně dělám budto džus nebo ji kanduji. Vydrží dlouho a použití do moučníků i samotnou konzumaci je skvělé. Pokud bude zájem zveřejním recepty.

 
Machnacanka
194 příspěvků 17.08.06 19:28
Pekárka

Prosím o zverejnenie receptov jak na džus, ta, na kandované

 
airan
652 příspěvků 18.08.06 09:25
Marijanka,

ja mam recept z Turecka, nakladane do sirupu. Pokud mate radi hodne sladke, dodam recept. Nam to moc chutna, tam to podavali pod nazvem " Pochoutka sultana Sulejmana" Vydrzi 3roky

 
lydia
1227 příspěvků 18.08.06 09:53
Machnacanko,

podívej se sem

 
Marjanka2
214 příspěvků 18.08.06 10:23
Dýně - gigant

Děkuji za nabídky sladkých receptů, rozhodně budu dělat kandovanou dýni, předem děkuji za recept. A nebyl by mezi labužníky recept na něco slaného, případně pikantního? Vím, že
se dají použít i recepty na cukinu, ale má to někdo vyzkoušené i
z dýně? Někde jsem slyšela o receptu v němž má dýně chutnat
jako matjesy nezná ho někdo? Děkuji všem.

 
lydia
1227 příspěvků 18.08.06 11:29
marjanko,

já miluji dýni. Dělám na paprice, jako guláš, nebo štrůdl. Jestli máš zajem, najdu recept a napíšu štrůdl můžeš dělat obdobně jako cuketový strůdl, chutná velmi dobře. Já mám nejraději tu dýni, která má oranžový vnitřek. Dělám i sladkou buchtu, je tu jeden recept na sladký štrůdl s dýní a mákem, ale teď nemám čas hledat, nebo i jeden recept na koláč ode mne. Zavařeninu jsem dělala jednou a nepodařila se mi. Myslím, že mám někde uložený recept i na marmeládu.

 
Marjanka2
214 příspěvků 18.08.06 13:02
Dýně - Lydia

Zavařeninu z dýně jsem dělala a mám jí ještě zásobu, není sice
tak hustá jako rybízová, ale do jogurtu je skvělá. Pokud máš nějaký receptík budu ráda, když ho napíšeš. Díky.

 
jitkap
115 příspěvků 18.08.06 13:03
...

Marjanko, nabízím Ti jednu z možností použití dýně - nastrouhaná dýně se upraví tak jako hlávkové zelí - na cibulce, ochucená octem, kmínem, cukrem jako příloha k masu, zvlášť k pečené drůbeži je výborná - zvlášť dobrá pro žlučníkáře a pod. dietáře - nevyvolává trávící problémy tak jako zelí, a taky se může zmrazit jako polotovar - už nastrouhaná k použití po sezóně.

 
Bali
1254 příspěvků 18.08.06 15:43
Polévka.

z dyne varim moc dobrou polevku. Nakrajenou dyni a cibuli osmahnu na masle a uvarim v mlece, pridam trochu vody, osolim ,opeprim, ovegetim, omuskátuju a rozmixuju. Podavam s opecenymi krutonky. Mnam.

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.08.06 23:32
Dýně - Marjanko,

dám pro tebe na Lab dýňovou polévku. Vím že jich tam je pár, ale tahle je úplně nejjednodušší.

 
lydia
1227 příspěvků 19.08.06 14:29
Marjanko

napsala jsem ti recept na guláš a na risotto. Mám ješte na pikantní koláč, přidám později. Podívej se na recept od bábi Torta di Zucca
Zdraví, lydia

 
esmeralda
4813 příspěvků 19.08.06 22:47
Ještě jsem si vzpomenula....

…moje maminka dělala dušenou dýni se smetanou. Chtěla jsem napsat na Labužníka recept, ale Vali mě předběhla.
Jen chci podotknout že u nás tam ta smatana musela být.
Jedli jsme tuto krmi s chlebem.

 
Labužník dasad02
42 příspěvků 21.08.06 21:43
dyne

Marjanko, koukni sem, http://www.nadoma.cz/…ledavani.php?… , je tam spousta receptu s dyni

 
Marjanka2
214 příspěvků 22.08.06 10:12
Poděkování

Díky všem labužníkům za recepty, jak si poradit s nadúrodou dýní.
Vyzkouším co jich co nejvíce a příští sezonu už budu dělat jen osvědčené, to už totiž budu zásluhou labužníků připravena

 
buraci
1136 příspěvků 25.08.06 19:48
...

Ja delam z dyne omacku, kterou lze pouzit na testoviny a podobne.
Je to v prilizne 1 kg cibule, 2 kg paprik, 2 kg dyne, sul, kecup.
Cibuli osmazit, pridat papriky, pak dyni, dochutit kecupem. Lze to udelat s ruznymi obmenami, napr, pridat palive papricky apod. Vse se uvari do mekka, nalije do zavarovacich sklenic. Sklenice se uzavrou a otoci dnem vzhuru. Vydrzi do pristi sezony. Doufam, ze ti to bude chutnat.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz