Černá vejce

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.10.10 13:44
černá vejce

Přenechám 7 ks černých vajec 23,– kc /ks + postovne. I po jednom. Přidám návod na přípravu. Mozna i zajimavy vanocni darek ? :-)

Reakce:
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.10.10 13:48
foto

cerne vejce

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.11.10 15:45
Zájem by byl,

ale to poštovné :roll: , bydlím v Americku. Nemohla bys poslat jen návod?

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.10 18:15
tady wydra

no postovne - ale hlavne by balicek Amici nepustili a este by me zabasli ! :-) Ale v Americku je koupis, urcite nejaky restaurant sikmookych spoluobcanu vsech zemi sveta ! Vajco oloupej, naplatkuj na hezky talirek, posypej susenym zazvorem a pkrop tmavým, rýžovým, čínským octem . K tomu bagetka a lahudka je na svete. Ja to radeji nez dort!

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.10 18:43
tady drobek hlásí

Na ty amíky a předpisy jsem nevzpomněl. S restauracemi je to bohužel tak, že oni úplně změnili recepty a jídelníček podle toho co amíci jedí a nejedí. Žijeme tu dlouhých 25 let a ještě jsem na černá vejce nenarazil. Dokonce už jsme na čínu přestali chodit úplně, protože třeba místní kung-pao je plné řapíkového celeru a všechny omáčky na všem mají stejnou chuť, chuť kukuřičného škrobu. No a to my prosím neradi. :cry:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.10 18:54
uplne stejne

asi po celem svete! O ryzovem vinu v jidle si muze jedinec nechat zdat, nebo nosit svoje. U vas rapikaty celer, v CR mrkev !! A skrob, samozrejme. Hnus ! Jedine co se da jist je krehka kachna, ale pod platky je opet skryte mnozstvi mrkve a kysaneho zeli! Ale podivej se, tam kde maji barevne menu venku, nekdy mivaji vejce cerny a kdyz ne, zkus se zeptat ! Jinak nejlepsi cinska jidla delam ja ! :-) Mam hodne starou, vynikajici kucharku BEZ worchestru a podobnych nahrazek, ingredience vsechny a moje kung pao nebo ruzne ledvinky chao a pod, vcetne typu krajeni - prijed, pohostim te! :-)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.10 18:59
Já jsem tu!

Černá vejce nejsou ani v asijáckých obchodech, a to bych čekal, že tam je pro soukmenovce mít budou.
Ta nejlepší (a nejdražší) čínská restaurace ve městě je taky nemá, když jsem se ptal, nevěděli o čem mluvím. No ale to byli bílí číšníci. Šli se zeptat do kuchyně a zas nic.
Možná někde na východě by to bylo k dostání, ale tady u nás ne (Boise, Idaho) a v San Diegu, kde jsme bydleli dřív taky ne.
No co nadělám, žejo. :-?

 
casino
4479 příspěvků 14.11.10 19:26
Drobek

…a rýžové otruby by se u Vás nedaly sehnat? (kdysi jsem použil pšeničné) Předpokládám, že jíl, vápno, sůl a popel jsou i u Vás dostupné :mrgreen:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.10 19:30
casino,

nevím kde sehnat otruby, ale určitě by se daly. O vápně nevím, ona malta se tu prodává už namíchaná v pytlích, jen přidat vodu. Popel, no, mohl by být dřevěný? Uhlí jsem tu ještě neviděl. Kamna v domech jsou na dříví, jinak se topí olejem, elektrikou nebo plynem.
Ale o to nejde, já napsal wedře o recept, já vím, že jsou v čemsi obalená. :roll:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.10 19:31
pardon,

wydře.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.10 19:34
Zkusil jsem vygooglit

recept na černá vejce, a dostal jsem jen recepis na : uvařit na tvrdo, pak lžičkou naklepat a popraskat skořápku, a pak vařit dvě hodiny v čaji. Zkusil jsem, a je to dobré, ale něco jiného.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.10 19:48
asi takhle

Černá vejce(v Číně většinou kachní) se zabalí do směsi vápna, hlíny, slámy a plev tak, aby byla vzduchotěsně obalená. Několik týdnů se nechají zrát až bílek zrosolovatí a žloutek získá temně zelenou až černou barvu.
Kde a jak dlouho, to uz nevim!

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.10 19:50
cajova vejce

tohle co pises, jsou vejce cajova. Kdyz je budes delat, tak naklepani je malo, ja je hooodne propichuju silnejsim dratem pres tu naklepanou skorapku. Vyvar delam silny. Jsou hodne dobra, ale samozrejme, uplne jina! Dobre je, ten nalev pak zcedit lehce zahustit skrobe, ochutit a pokropit ta vejce. Taky dobre!

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.10 22:03
Na starém labu

už diskuze ohledně černých vajec byla - http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?… a v Česku jsem je kupovala u http://www.municipal.cz/cernevejce/, jen nevím jestli ještě fungují.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.10 22:17
jojo,

vim, v Huti jsem i nejaka koupila. Jsou dobra, nejsou obalena v tom jilu, ale hur se loupou. Ja je kupuju obcas tady na Letne u spoluobcanu. Misto dortiku, ktere maji vedle v cukarne :-)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.11.10 23:14
Tak děkuju všem,

Já už něco snad splichtím. Mně původně zajímal ten dodatek wydry, kde říká že k vejcím přidá návod na přípravu. Myslel jsem, že je to návod k k výrobě vajec, a on to bude předpis jak to upravit na talíř.

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz