… vzhledem k tomu, že jsme se poněkud odchýlili od tématu „Těstoviny“, dovolil jsem si přenést debatu zde (za předpokladu, že Tě neokrádám o čas).
Na hořčice jsem mrknul a pomaloučku se můj hořčičný obzor rozšiřuje. Jsou však u mne jakési deformace z mládí. K dispozici byly jen dva druhy, které jsem brál jako že už nic jiného neexistuje, a pak najednou v Praze v Pařížské ulici objevuji Francouzskou prodejnu, v které se dala zakoupit taková ta pikantní hořčice (ostrá). Skvělá. Později (po změně politických poměrů) se vrhám na regál plný všelijakých hořčic a kupuji tu s nejpěknější etiketou. Obrovské zklamání (tuším, že to byla nějaká anglická ale tam i pudink je něco jiného, než na co je našinec zvyklý). Snažím se to jen mírně odlehčit, ale faktem je, že od té doby s hořčicemi příliš neexperimentuji a proto jsem Tě tehdy prosil o radu.
Až příště zavítáš na Jesenicko, tak bych se Ti (za předpokladu, že by jsi nepohrdla doporučeními člověka z „konce světa“) pokusil naznačit, kde by mohlo jít o turistické či kulinářské zážitky.
PS: tím „koncem světa“ jsem měl na mysli lokalitu, kterou obývám