Recept Zvíkovský rarášek v alobalu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zvíkovský rarášek v alobalu

Postup

Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jenou cibuli, plátek slaniny, na­krájenou zelenou nebo sterilo­vanou papriku, dáme celou feferonku a 10 g másla, druhou stranu řízku přeložíme a okraje scukneme. Na omaštěný čtverec alobalu položíme přeložený řízek a alo­bal zabalíme tak, aby nevytéka­la šťáva. Pečeme v rozehřáté troubě 30-40 minut. Na talíř můžeme maso položit v alobalu, při rozbalování pozor na horkou páru a šťávu. Příloha - brambory v jakékoli úpravě, zkusit můžeme rýži, zeleninový či ovocný salát. Nej­více se asi zavděčíme hranolky a tatarskou omáčkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 18.01.05 vloženo
  • 6010x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 5 vepřových řízků (podle chuti - z kýty, kotlety, krkovičky) zhruba po 120-150 g
  • 100 g ci­bule
  • 100 g čerstvé nebo steri­lované papriky
  • 150 g slaniny
  • 5 nepříliš ostrých feferonek
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř
  • alobal a olej na jeho potření (pro 5 osob).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zvíkovský rarášek v alobalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz