Recept Zvíkovský rarášek v alobalu

pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zvíkovský rarášek v alobalu

Postup

Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jenou cibuli, plátek slaniny, na­krájenou zelenou nebo sterilo­vanou papriku, dáme celou feferonku a 10 g másla, druhou stranu řízku přeložíme a okraje scukneme. Na omaštěný čtverec alobalu položíme přeložený řízek a alo­bal zabalíme tak, aby nevytéka­la šťáva. Pečeme v rozehřáté troubě 30-40 minut. Na talíř můžeme maso položit v alobalu, při rozbalování pozor na horkou páru a šťávu. Příloha - brambory v jakékoli úpravě, zkusit můžeme rýži, zeleninový či ovocný salát. Nej­více se asi zavděčíme hranolky a tatarskou omáčkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 18.01.05 vloženo
  • 6462x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 5 vepřových řízků (podle chuti - z kýty, kotlety, krkovičky) zhruba po 120-150 g
  • 100 g ci­bule
  • 100 g čerstvé nebo steri­lované papriky
  • 150 g slaniny
  • 5 nepříliš ostrých feferonek
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř
  • alobal a olej na jeho potření (pro 5 osob).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zvíkovský rarášek v alobalu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz