Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V hrnci na rozpuštěném tuku si zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso na kostky a osmahneme do hněda. Přidáme česnek, kmín, papriku a krátce osmahneme. Pak zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vodou, ochutíme pepřem a solí. Dál přidáme mrkev, řapíkatý celer, tymián, rozmarýn a vaříme dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme oloupané a jádřince zbavené hrušky, brusinky, petrželovou nať a povaříme vše doměkka. Pak tu dobrůtku můžeme konzumovat. Dobrou chuť! Recept je Romana Hadrbolce, který m.j. vařil hollywoodským celebritám a hlavně divočinu s vůní lesa.
Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk
brambory, může být i polenta a pořádný tuplák piva
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
30.11.16 07:17
Prostě guláš. Žádné velké překvapení se nekonalo, ale zde hodně záleží, jaké máte maso, jaké víno, jaké hrušky… takže dost variabilní recept, který chce doladit podle vlastní chuti. Já dělal z jelení plece a bez celeru, a pochutnal jsem si.
Líbí se mi30.5.15 20:41
Uvarila jsem dle receptu z danciho plecka, po ochutnani jsem jeste pred hruskami pridala lzicku mleteho zazvoru. Chut vynikajici.
Líbí se mi15.6.14 22:14
Byl to můj prvně vařený zvěřinový guláš a vlastně druhý guláš v mém životě a výsledek mě nadchnul. Celé rodině chutnalo a já se plácala po rameni, jaká to jsem kuchařinka. Takže děkuji za recept a řadím ho mezi své oblíbené.
Líbí se mi10.6.12 22:44
Neměla jsem hrušky a brusky, tak jsem nedala a i bez toho to bylo vynikající. Dělala jsem ze srnčí kýty. Můžu jen doporučit. Jo a misto řapíkatýho celeru jsem tam dala vyvařit stonek libečku.:-)
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zvěřinový guláš s hruškami
2 příspěvky 5.1.16 15:43
Ano, taky jsem to tak jiz udelala. Diky.
@Slavicek009, já bych dala 2 řapíky, ne celé růžice řapíků
2 příspěvky 5.1.16 15:20
Mam dotaz: 2 rapikate celery jakozto opravdu cele? Nebo 2 rapiky jednoho rapikateho celeru?
A dnes to bylo, respektive právě dělám z plecka srnce z hor. V na závěr přidám řapíkatý celer a žampióny. Už teď to vypadá skvěle.
Dne to bylo ze srnčí kýty a nemělo to chybu. Dávám o5 1*!!
Vypadá to skvostně a je to super! Vynechal jsem hrušky i brusinky, masíčko bylo mladé vepřové, doplnil žampiony a vyšla gulášová ambrosie.
10 příspěvků 29.1.14 20:15
Vypadá to skvostně a já zvěřinu fakt můžu a to dost! Některé ingredience jsem k ní takto nikdy nezkoušel, budu se muset napravit
Skvělý recept! Mohu doporučit. Nemaje hrušky a řap. celer přidal jsem žampiony a cuketu. Pozor na pálivou papriku! Volil jsem srnčí plec. Přílohu jsem vybral těstoviny. Dávám 1*. I tak hodnotí moji strávníci (1). Budu opakovat a rád.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky, díky, už jsem to doplnila! Přece nebudeme jíst šlupky viď?! Příjemný večer Jana
34 příspěvků 25.1.09 03:43
Terrinko, hrušky neloupané? Totéž jsem si všimla u jablíčkové polévky - tam také neoloupaná jablka?