Recept Zvěřinový guláš

aneb Zvěřinový guláš s hruškami

(Hodnoceno 6x) Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zvěřinový guláš

Postup

V hrnci na rozpuštěném tuku si zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso na kostky a osmahneme do hněda. Přidáme česnek, kmín, papriku a krátce osmahneme. Pak zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vodou, ochutíme pepřem a solí. Dál přidáme mrkev, řapíkatý celer, tymián, rozmarýn a vaříme dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme oloupané a jádřince zbavené hrušky, brusinky, petrželovou nať a povaříme vše doměkka. Pak tu dobrůtku můžeme konzumovat. Dobrou chuť! Recept je Romana Hadrbolce, který m.j. vařil hollywoodským celebritám a hlavně divočinu s vůní lesa.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 30.06.08 vloženo
  • 59575x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 90 minut

Ingredience

  • 1 kg zvěřiny- srnčí, jelení, daňčí, (jde i z běžných mas), kýta či plec
  • 3 PL rostlinného tuku
  • 1 větší cibule- drobně nakrájená
  • 2 stroužky česneku- nakrájený na plátky
  • 1 PL mleté papriky, nejlépe 1/2 PL sladké a 1/2 PL pálivé
  • 1 KL drceného římského kmínu
  • 1 PL hladké mouky
  • 1 hrnek suchého červeného vína
  • 1- 2 hrnky vody, dle potřeby
  • 1 mrkev- nakrájená na kolečka
  • 2 řapíkaté celery- nakrájené na menší kousky
  • 1 KL čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 KL rozmarýnu
  • 1 PL petrželové natě
  • 2 hrušky- nakrájené na menší čtvrtky
  • 2 PL brusinek
  • sůl
  • mletý černý pepř

Doporučená příloha

  • brambory, může být i polenta a pořádný tuplák piva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.11.16 07:17

Prostě guláš. Žádné velké překvapení se nekonalo, ale zde hodně záleží, jaké máte maso, jaké víno, jaké hrušky… takže dost variabilní recept, který chce doladit podle vlastní chuti. Já dělal z jelení plece a bez celeru, a pochutnal jsem si.

Odkaz na uvaření

Janen 30.5.15 20:41

Uvarila jsem dle receptu z danciho plecka, po ochutnani jsem jeste pred hruskami pridala lzicku mleteho zazvoru. Chut vynikajici.

Odkaz na uvaření

georgehradec 12.4.15 11:49

Dávám 1*

Odkaz na uvaření

Smecka 15.6.14 22:14

Byl to můj prvně vařený zvěřinový guláš a vlastně druhý guláš v mém životě a výsledek mě nadchnul. Celé rodině chutnalo a já se plácala po rameni, jaká to jsem kuchařinka. Takže děkuji za recept a řadím ho mezi své oblíbené.

Odkaz na uvaření

Jari 1.5.14 10:05

opět jsme si pochutnalli

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Jari 2.6.13 19:19

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

DanaJ 10.6.12 22:44

Neměla jsem hrušky a brusky, tak jsem nedala a i bez toho to bylo vynikající. Dělala jsem ze srnčí kýty. Můžu jen doporučit. Jo a misto řapíkatýho celeru jsem tam dala vyvařit stonek libečku.:-)

Diskuse k receptu Zvěřinový guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zvěřinový guláš s hruškami

Slavicek009
2 příspěvky 5.1.16 15:43

Ano, taky jsem to tak jiz udelala. Diky.

birkana
1741 příspěvků 5.1.16 15:30

@Slavicek009, já bych dala 2 řapíky, ne celé růžice řapíků :mavam:

Slavicek009
2 příspěvky 5.1.16 15:20

Mam dotaz: 2 rapikate celery jakozto opravdu cele? Nebo 2 rapiky jednoho rapikateho celeru?

georgehradec
396 příspěvků 28.6.15 11:01

A dnes to bylo, respektive právě dělám z plecka srnce z hor. V na závěr přidám řapíkatý celer a žampióny. Už teď to vypadá skvěle. :D

georgehradec
396 příspěvků 12.4.15 11:48

Dne to bylo ze srnčí kýty a nemělo to chybu. Dávám o5 1*!! :P

georgehradec
396 příspěvků 22.2.14 17:40

Vypadá to skvostně a je to super! Vynechal jsem hrušky i brusinky, masíčko bylo mladé vepřové, doplnil žampiony a vyšla gulášová ambrosie. :lol:

mein
10 příspěvků 29.1.14 20:15
zvěřina

Vypadá to skvostně a já zvěřinu fakt můžu a to dost! Některé ingredience jsem k ní takto nikdy nezkoušel, budu se muset napravit :)

georgehradec
396 příspěvků 19.1.14 12:17

Skvělý recept! Mohu doporučit. Nemaje hrušky a řap. celer přidal jsem žampiony a cuketu. Pozor na pálivou papriku! Volil jsem srnčí plec. Přílohu jsem vybral těstoviny. Dávám 1*. I tak hodnotí moji strávníci (1). Budu opakovat a rád. :P

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zvěřinový guláš s hruškami- Mispule

Díky, díky, už jsem to doplnila! Přece nebudeme jíst šlupky viď?! Příjemný večer Jana

Mispule
34 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zvěřinový guláš s hruškami

Terrinko, hrušky neloupané? Totéž jsem si všimla u jablíčkové polévky - tam také neoloupaná jablka?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz