Recept Zvěřinový guláš

aneb Zvěřinový guláš s hruškami

(Hodnoceno 6x) Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zvěřinový guláš

Postup

V hrnci na rozpuštěném tuku si zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso na kostky a osmahneme do hněda. Přidáme česnek, kmín, papriku a krátce osmahneme. Pak zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vodou, ochutíme pepřem a solí. Dál přidáme mrkev, řapíkatý celer, tymián, rozmarýn a vaříme dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme oloupané a jádřince zbavené hrušky, brusinky, petrželovou nať a povaříme vše doměkka. Pak tu dobrůtku můžeme konzumovat. Dobrou chuť! Recept je Romana Hadrbolce, který m.j. vařil hollywoodským celebritám a hlavně divočinu s vůní lesa.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 30.06.08 vloženo
  • 48899x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 90 minut

Ingredience

  • 1 kg zvěřiny- srnčí, jelení, daňčí, (jde i z běžných mas), kýta či plec
  • 3 PL rostlinného tuku
  • 1 větší cibule- drobně nakrájená
  • 2 stroužky česneku- nakrájený na plátky
  • 1 PL mleté papriky, nejlépe 1/2 PL sladké a 1/2 PL pálivé
  • 1 KL drceného římského kmínu
  • 1 PL hladké mouky
  • 1 hrnek suchého červeného vína
  • 1- 2 hrnky vody, dle potřeby
  • 1 mrkev- nakrájená na kolečka
  • 2 řapíkaté celery- nakrájené na menší kousky
  • 1 KL čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 KL rozmarýnu
  • 1 PL petrželové natě
  • 2 hrušky- nakrájené na menší čtvrtky
  • 2 PL brusinek
  • sůl
  • mletý černý pepř

Doporučená příloha

  • brambory, může být i polenta a pořádný tuplák piva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.11.16 07:17

Prostě guláš. Žádné velké překvapení se nekonalo, ale zde hodně záleží, jaké máte maso, jaké víno, jaké hrušky… takže dost variabilní recept, který chce doladit podle vlastní chuti. Já dělal z jelení plece a bez celeru, a pochutnal jsem si.

Odkaz na uvaření

Janen 30.5.15 20:41

Uvarila jsem dle receptu z danciho plecka, po ochutnani jsem jeste pred hruskami pridala lzicku mleteho zazvoru. Chut vynikajici.

Odkaz na uvaření

georgehradec 12.4.15 11:49

Dávám 1*

Odkaz na uvaření

Smecka 15.6.14 22:14

Byl to můj prvně vařený zvěřinový guláš a vlastně druhý guláš v mém životě a výsledek mě nadchnul. Celé rodině chutnalo a já se plácala po rameni, jaká to jsem kuchařinka. Takže děkuji za recept a řadím ho mezi své oblíbené.

Odkaz na uvaření

Jari 1.5.14 10:05

opět jsme si pochutnalli

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Jari 2.6.13 19:19

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

DanaJ 10.6.12 22:44

Neměla jsem hrušky a brusky, tak jsem nedala a i bez toho to bylo vynikající. Dělala jsem ze srnčí kýty. Můžu jen doporučit. Jo a misto řapíkatýho celeru jsem tam dala vyvařit stonek libečku.:-)

Diskuse k receptu Zvěřinový guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zvěřinový guláš s hruškami

Slavicek009
2 příspěvky 5.1.16 15:43

Ano, taky jsem to tak jiz udelala. Diky.

birkana
1738 příspěvků 5.1.16 15:30

@Slavicek009, já bych dala 2 řapíky, ne celé růžice řapíků :mavam:

Slavicek009
2 příspěvky 5.1.16 15:20

Mam dotaz: 2 rapikate celery jakozto opravdu cele? Nebo 2 rapiky jednoho rapikateho celeru?

georgehradec
394 příspěvků 28.6.15 11:01

A dnes to bylo, respektive právě dělám z plecka srnce z hor. V na závěr přidám řapíkatý celer a žampióny. Už teď to vypadá skvěle. :D

georgehradec
394 příspěvků 12.4.15 11:48

Dne to bylo ze srnčí kýty a nemělo to chybu. Dávám o5 1*!! :P

georgehradec
394 příspěvků 22.2.14 17:40

Vypadá to skvostně a je to super! Vynechal jsem hrušky i brusinky, masíčko bylo mladé vepřové, doplnil žampiony a vyšla gulášová ambrosie. :lol:

mein
10 příspěvků 29.1.14 20:15
zvěřina

Vypadá to skvostně a já zvěřinu fakt můžu a to dost! Některé ingredience jsem k ní takto nikdy nezkoušel, budu se muset napravit :)

georgehradec
394 příspěvků 19.1.14 12:17

Skvělý recept! Mohu doporučit. Nemaje hrušky a řap. celer přidal jsem žampiony a cuketu. Pozor na pálivou papriku! Volil jsem srnčí plec. Přílohu jsem vybral těstoviny. Dávám 1*. I tak hodnotí moji strávníci (1). Budu opakovat a rád. :P

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zvěřinový guláš s hruškami- Mispule

Díky, díky, už jsem to doplnila! Přece nebudeme jíst šlupky viď?! Příjemný večer Jana

Mispule
34 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zvěřinový guláš s hruškami

Terrinko, hrušky neloupané? Totéž jsem si všimla u jablíčkové polévky - tam také neoloupaná jablka?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz