Recept Zvěřinový guláš
aneb Zvěřinový guláš s hruškamiLabužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
V hrnci na rozpuštěném tuku si zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso na kostky a osmahneme do hněda. Přidáme česnek, kmín, papriku a krátce osmahneme. Pak zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vodou, ochutíme pepřem a solí. Dál přidáme mrkev, řapíkatý celer, tymián, rozmarýn a vaříme dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme oloupané a jádřince zbavené hrušky, brusinky, petrželovou nať a povaříme vše doměkka. Pak tu dobrůtku můžeme konzumovat. Dobrou chuť! Recept je Romana Hadrbolce, který m.j. vařil hollywoodským celebritám a hlavně divočinu s vůní lesa.
Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk
- 30.06.08 vloženo
- 59575x zobrazeno
Čas přípravy
- asi 90 minut
Ingredience
- 1 kg zvěřiny- srnčí, jelení, daňčí, (jde i z běžných mas), kýta či plec
- 3 PL rostlinného tuku
- 1 větší cibule- drobně nakrájená
- 2 stroužky česneku- nakrájený na plátky
- 1 PL mleté papriky, nejlépe 1/2 PL sladké a 1/2 PL pálivé
- 1 KL drceného římského kmínu
- 1 PL hladké mouky
- 1 hrnek suchého červeného vína
- 1- 2 hrnky vody, dle potřeby
- 1 mrkev- nakrájená na kolečka
- 2 řapíkaté celery- nakrájené na menší kousky
- 1 KL čerstvého tymiánu
- 1 bobkový list
- 1 KL rozmarýnu
- 1 PL petrželové natě
- 2 hrušky- nakrájené na menší čtvrtky
- 2 PL brusinek
- sůl
- mletý černý pepř
Doporučená příloha
brambory, může být i polenta a pořádný tuplák piva
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku30.11.16 07:17
Prostě guláš. Žádné velké překvapení se nekonalo, ale zde hodně záleží, jaké máte maso, jaké víno, jaké hrušky… takže dost variabilní recept, který chce doladit podle vlastní chuti. Já dělal z jelení plece a bez celeru, a pochutnal jsem si.
Líbí se mi30.5.15 20:41
Uvarila jsem dle receptu z danciho plecka, po ochutnani jsem jeste pred hruskami pridala lzicku mleteho zazvoru. Chut vynikajici.
Líbí se mi15.6.14 22:14
Byl to můj prvně vařený zvěřinový guláš a vlastně druhý guláš v mém životě a výsledek mě nadchnul. Celé rodině chutnalo a já se plácala po rameni, jaká to jsem kuchařinka. Takže děkuji za recept a řadím ho mezi své oblíbené.
Líbí se mi10.6.12 22:44
Neměla jsem hrušky a brusky, tak jsem nedala a i bez toho to bylo vynikající. Dělala jsem ze srnčí kýty. Můžu jen doporučit. Jo a misto řapíkatýho celeru jsem tam dala vyvařit stonek libečku.:-)
Líbí se miDiskuse k receptu Zvěřinový guláš
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zvěřinový guláš s hruškami
2 příspěvky 5.1.16 15:43
Ano, taky jsem to tak jiz udelala. Diky.
@Slavicek009, já bych dala 2 řapíky, ne celé růžice řapíků
2 příspěvky 5.1.16 15:20
Mam dotaz: 2 rapikate celery jakozto opravdu cele? Nebo 2 rapiky jednoho rapikateho celeru?
A dnes to bylo, respektive právě dělám z plecka srnce z hor. V na závěr přidám řapíkatý celer a žampióny. Už teď to vypadá skvěle.
Dne to bylo ze srnčí kýty a nemělo to chybu. Dávám o5 1*!!
Vypadá to skvostně a je to super! Vynechal jsem hrušky i brusinky, masíčko bylo mladé vepřové, doplnil žampiony a vyšla gulášová ambrosie.
10 příspěvků 29.1.14 20:15
Vypadá to skvostně a já zvěřinu fakt můžu a to dost! Některé ingredience jsem k ní takto nikdy nezkoušel, budu se muset napravit
Skvělý recept! Mohu doporučit. Nemaje hrušky a řap. celer přidal jsem žampiony a cuketu. Pozor na pálivou papriku! Volil jsem srnčí plec. Přílohu jsem vybral těstoviny. Dávám 1*. I tak hodnotí moji strávníci (1). Budu opakovat a rád.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky, díky, už jsem to doplnila! Přece nebudeme jíst šlupky viď?! Příjemný večer Jana
34 příspěvků 25.1.09 03:43
Terrinko, hrušky neloupané? Totéž jsem si všimla u jablíčkové polévky - tam také neoloupaná jablka?