Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Potřebovala jsme něco neobvyklého a slavnostního ..... a měla v mrazáku srnku.
Maso důkladně očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na oleji
zesklovatíme cibuli, přidáme maso, na kostičky nakrájený celer, osolíme,
přidáme koření, podlijeme červeným vínem a dusíme pomalinku,
polehoučku, až je maso téměř měkké. Poté přidáme na kostičky
nakrájené rajče zbavené slupky a jadýrek. Znovu podusíme, až se všechno
pěkně prolne a sjednotí.
Dýni oloupeme, nakrájíme na kolečka, vykrojíme středy (takže to vypadá
jako ananas z konzervy). Kolečka opečeme na másle, zalijeme bílým vínem a
povaříme. Dýně nesmí být ani tvrdá, ani rozměklá - prostě tak akorát.
Poté kolečka osolíme, opepříme a trochu přisladíme - nejlépe hnědým
cukrem (můžeme i potřít medem) a necháme chvilinku zapéct pod grilem, aby
se rozpustil cukr a trochu zkaramelizoval. Na talíř servírujeme kolečka
dýně, do otvoru navršíme ragú, můžeme přizdobit pár lístky rukoly.
kupodivu bramborové placičky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění