Recept Zvěřinové čevabčiči z Bulharska

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso omyjeme a "jemně rozsekáme":https://www.labuznik.cz/article.php?ID=156 nebo umeleme na masovém strojku. Dáme je do mísy, přidáme sůl, koření, drobně rozkrájenou cibuli, žloutek a směs dobře propracujeme. Z připravené směsi vyválíme váleček. Nakrájíme jej na stejně velké kousky, z nichž na prkénku poprášeném hladkou moukou tvoříme menší šišky, asi na prst silné. Šišky neboli čevabčiči rychle opékáme na pánvi na rozehřátém sádle dozlatohněda. Opékání nemá trvat déle než osm minut, aby byly čevabčiči šťavnaté. Obložíme je drobně nakrájenou cibulkou, hořčicí a kyselou okurkou.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 02.11.04 vloženo
  • 6580x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g jelení nebo srnčí zvěřiny
  • 200 g libového vepřového masa
  • 100 g cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 žloutek
  • hladká mouka
  • sádlo na pečení.

Doporučená příloha

  • opečené brambory nebo bílé pečivo či chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zvěřinové čevabčiči z Bulharska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz