Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Žloutky rozšleháme, osolíme a přidáme cukr. Za stálého míchání přidáváme střídavě mléko a mouku, nakonec citrónovou kůru. Necháme chvíli odpočinout. Pak lijeme těsto na pánev vymazanou máslem. Hotové palačinky potíráme omáčkou. *Příprava omáčky:* Z omytého pomeranče ostrouháme trochu kůry, přidáme k cukru, rozpustíme v koňaku a po trošce přimícháme do změklého másla. Potřené palačinky svineme a hned podáváme. *Poznámka:* V originálu - Crêpes Suzette. Čerpáno z Mezinárodní kuchařky (1984).
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zuzančiny palačinky II
Jiná varianta: 200 ml mléka, 1 vejce, 100 g hladké mouky, 100 ml vody, šťáva z 1 pomeranče (lžička), lžička másla, špetka soli - z těsta obvyklou cestou připravíme tenké palačinky, zavineme je, vložíme do mísy a připravíme zálivku - lžíce moučkového cukru, zbytek šťávy z pomeranče, lžička šťávy z citronu - dobře smícháme, nalijeme na palačinky, nahřejeme 1 dl Cointreau, přelijeme palačinky a zapálíme (předpis pro cca 8 palačinek).