Recept Zubaté fíky a datle s předkusem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Kdo byl v Turecku, jistě tohle plněné, sušené ovoce zná. Jednoduché, hezké, dobré a také vánoční!

A proč tenhle recept? Protože.

Postup

Fíky napařit trochu, aby změkly, zploštit v utěrce, čímž se usuší. Nakrojit částečně a naštorc do dokořán otevřených „úst“ mu vecpat půlku vlašského ořechu.

Datle pouze vypeckovat (pokud nejsou lepší a vypeckované) a do širokých „úst“ vložit mandle špičkou dovnitř :-)

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené



Nahlásit recept

  • 07.11.11 vloženo
  • 4618x zobrazeno

Ingredience

  • sušené fíky
  • vlašské ořechy
  • sušené datle
  • loupané mandle

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zubaté fíky a datle s předkusem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Wolfg
583 příspěvků 04.01.12 21:05
Správně Casino,

marcipán do datlí se dával už před sto léty a pak je ještě vykoupali v čokoládě. Cukráři tuto lahůdku mívali a myslím, že u toho byl důležitý papírový kornout. Nějak patřil k pokroutkám. Jen bych se přimlouval za domácí marcipán, protože nabídky čehosi stejného názvu jsou organizovaný gastrozločin a měl by být trestán na hrdle

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.01.12 20:14
:lol:
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.01.12 10:53

dag, uz jsem ti to vymyslela ! Fiky s vlasakama pomel a udelej salamek a totez s datl(e)ama. Dej na misku k tem zubatym s cedulkou , kdo nemuze kousat, zde jsou „predkousane“ :P
Sice usmevne, nicmene to same !

Příspěvek upraven 03.01.12 v 10:54

 
casino
4474 příspěvků 03.01.12 09:58

hihi, také se na vás z té fotečky s ořechy, ten fík vpravo mile usmívá? Skoro takhle: :)

dag, zkuste mandle vytvořit z marcipánu :) …nakonec, marcipán je z mandlí, a právě pro „Starší ročníky“ jsou v něm mandle už vhodně předupraveny :) :mrgreen:

 
dag
539 příspěvků 03.01.12 00:35
zuby nevypadnou

protože datličky samy od sebe jaksi lepí. Mám to vyzkoušené. Já jsem k vůli tomuto receptu neustále běhala do Billy pro nové a nové fíky a datle, protože každá vánoční návštěva okamžitě po nich sáhla a blaženě je slupla.
Každá mladší návštěva. Starší ročníky se v obavách jen závistivě dívaly, proto jsem položila Wydře onen dotaz.

 
dag
539 příspěvků 03.01.12 00:25
wydře

Děkuji za odpověď.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.01.12 23:39

Dag, nechapu, orisky prece maji krupat? Ale dobre, nekdo takove neukouse. Pak bych dala vlasaky do pary a mandle zmeknou uz kdyz je sparis horkou vodou a pak je loupes. Jestli zmeknou delsim varem, to jsem nezkousela, ja je naopak prazim, aby krupaly !
V nejhorsim mas alespon hezkou ozdobu stolu !

 
dag
539 příspěvků 01.01.12 10:58
wydro

S tímto rychlým pohoštěním jsem sklízela úspěchy.Dekora­tivní, voňavé.
Jenom bych si přála, aby mandle a ořechy byly měkčí.
Je nějaká možnost?
Poraď., jak na to.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.11.11 13:58

tak mi při pohledu na ten obrovský předkus napadá, jestli zuby při manipulaci nevypadnou z datlových úst. Nechtělo by to nějaké lepidlo, např. čokoládu? :think:

 
sveva
751 příspěvků 10.11.11 11:52

Přidáváme do každé „pusy“ malý tenký proužek kandované pomerančové kůry, hodně to prospěje chuti. No a když fíky částečně namočíte do čokolády také je to nebezpečně dobré.
Předvánoční pozdrav.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.11.11 22:35

Jooo, mne moc libilo, uz jsem se na to rok chystala :-) Tak at se vam vsem dari!

 
babi
6360 příspěvků 08.11.11 19:01

Naprosto souhlasim s dag! U nas byly popularni nejenom krizaly, ale take ruzne orechy a Tobe se podarilo oboji zkloubit do pohlednych a urcite chutnych soust…

 
dag
539 příspěvků 08.11.11 09:58

Wydro, to je nádherné. Jednoduché a také asi rychlé a při tom tak representativní. Vhodné í na královský stůl.
Moc se ti to povedlo.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.11.11 22:23

Jolanko, splham dobre, splhama rad ....... :-P
Mne link jede! ? 8-o

 
jolana
5065 příspěvků 07.11.11 22:17

Wydro,tym by si u mojich doma hodne splhla :palec: :potlesk: maju radi velmi, velmi..krasne to vyzera :) a ten link mi nenaskakuje..

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz