Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hovězí maso naklepeme a nakrájíme na středně velké kostky. Na oleji zpěníme drobně nakrájené cibule, vmícháme mletou papriku, necháme ji zpěnit, pak přidáme maso a za stálého míchání je opečeme po všech stranách. Ještě je krátce podusíme, až se šťáva z masa odpaří, pak je osolíme, přidáme pepř, kmín a dusíme, až se šťáva opět odpaří. Podlijeme trochou vody, přidáme hořčici, bujónovou kostku a za stálého míchání dusíme. K téměř měkkému masu přidáme světlou jíšku z oleje a mouky, kterou dobře rozmícháme a povaříme. Nakonec přidáme polovinu dávky okurek nakrájených na kostičky. Při podávání guláš na talířích posypeme zbylými nakrájenými okurkami, paprikou nakrájenou na nudličky a cibulí na tenká kolečka. Milovníci ostrých jídel si guláš přikoření chilli.
Další recepty na Guláš
Recept je z kategorií: Guláše
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo pečivo.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
14.3.16 13:51
Část kapie přidána i do základu k cibuli. Na fotce je ukázková malá
porce; obvykle podávám v hlubokém talíři ½ l guláše se šesti
(platí bez výjimky pro všechny druhy
gulášů). Malé okurčičky (3 – 5 cm) jsou nezbytnou součástí
ozdoby.
P. S. Knedle se moc nevyvedly, blbě kynuly .
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Znojemský guláš