Recept Zmrzlinový krém s červenými fazolemi

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zmrzlinový krém s červenými fazolemi

Úvod

Pastu můžete dát zmrazit i do malých plastikových krabiček. Krém pak není tak hedvábně jemný, milovníci netypických dezertů to ale ocení. Jen ochutnejte, chuť je jemná, přitom velmi osvěžující. Fazolová zmrzlina za to stojí :-)

Gabrielle Keng-Peralta - Magické hůlky čínské dámy aneb Čínská kuchyně po evropsku

Postup

Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a přes noc necháme nabobtnat.
Přidáme cukr a vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni a hlídáme, aby byl v hrnci dostatek vody. Po hodině ochutnáme, a pokud je třeba, ještě vaříme, aby fazole změkly. Dáme je vychladit.
Několik celých fazolí si necháme na ozdobu pochoutky a zbytek rozmixujeme ve šťávě. Pastu z fazolí dáme na 1-2 hodiny do mrazničky. Pastu naservírujeme do misek, ozdobíme celými fazolemi a pořádnou dávkou šlehačky.

foto

Recept je z kategorií: Zmrzlina


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.01.10 vloženo
  • 2991x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1den

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 100g sušených červených fazolí
  • 100g cukru
  • šlehačka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 14.01.10 00:00

Když jsem bydlela na Tchaj-wanu, ulicemi jezdíval prodavač na kole a malou hlásnou troubou vyvolával: Papu! Papu! To byl čas na zmrzlinu s červenými fazolemi, která se prodávala v malých krabičkách se lžičkami. Všichni, děti i dospělí, brali schody po třech, aby si koupili to slavné Papuuuu-papuuuu. Je to osvěžující, jemně sladká dobrota k osvěžení za dlouhé tropické noci.

Diskuse k receptu Zmrzlinový krém s červenými fazolemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda  16.01.10 05:20
Re: Zmrzlinový krém s červenými fazolemi

Landos, nemám zkušenost, to už záleží na individuálním chrupu :-)

 
Landospandos
256 příspěvků 16.01.10 00:30
Re: Zmrzlinový krém s červenými fazolemi

Ještě jeden dotaz. Nedělají slupky, které jsou přece jenom kapánek odolnější, při mixování a následně v krému, neplechu? Tzn. nebudou se například snažit vtěsnat do proklatě špatně se čistících mezizubních, či jiných prostor?

 
esmeralda
4813 příspěvků 15.01.10 13:35
Re: Zmrzlinový krém s červenými fazolemi

Moje maminka dělala fazolovoý krém na náplň do dortu.
Mělo to nahradit kaštanové pyré které tenkrát nebylo v obchodě k dostání.

 
Medjo
145 příspěvků 15.01.10 13:12
Re: Zmrzlinový krém s červenými fazolemi

Originálně do receptu patří fazole azuki.

 
sveva
751 příspěvků 15.01.10 05:24
Re: Zmrzlinový krém s červenými fazolemi

Já jsem někde někdy toto jedla a bylo to dobré. Trochu odlišné od zmrzliny, ale dobré.
Zdravím

 
danda  15.01.10 05:16
Re: Zmrzlinový krém s červenými fazolemi

Landos, nikdo nepozná, že jsou to fazole, fakt :-) A jsou to ty malé, asi cm dlouhé.

 
Landospandos
256 příspěvků 15.01.10 04:53
Re: Zmrzlinový krém s červenými fazolemi

To jako fakt?
Možná trapný dotaz - ty fazole malé nebo ty, které mají po namočení velikost pořádného mužského palce? Deset deka fazolí není zase až tak moc, za zkoušku to asi bude stát.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz