Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ma-rie Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravíme si silnou kávu: do nádoby dáme 2 PL mleté kávy,přelijeme 2 kávovými šálky vařící vody a přiklopíme. Oddělíme bílky od žloutků a obojí dáme stranou v oddělených nádobách. 100g čokolády rozlámeme na malé kousky,které vložíme do kastrolu a na mírném ohni ve vodní lázni rozpustíme.Potom přidáme 30g másla, stáhneme z plotny a přidáme vaječné žloutky.Necháme vychladnout. Šlehačem ušleháme z bílků tuhý sníh,osladíme ho 2 lžičkami moučkové- ho cukru a jemně vmícháme do krému. Kávu přefiltrujeme,osladíme a přelijeme do misky.(Můžeme kávu ochutit dvěma polévkovými lžícemi třešnového likéru.) Piškoty namáčíme do kávy a vyložíme jimi bábovkovou formu svisle po stěnách.Na dno poskládáme úlomky piškotů. Do piškoty vyložené bábovkové formy vlijeme polovinu čokoládového krému,mírně změklou vanilkovou zmrzlinu,pak druhou polovinu čokolá-dového krému.Na povrchu opět rozložíme vrstvu piškotů namáčených v kávě.Bábovkovou formu přiklopíme mělkým talířem a uložíme do mrazničky na 2 hodiny. Abychom zmrzlinovou bábovku mohli z formy dobře vyklopit,namočíme dno formy na několik minut do teplé vody.
Recept je z kategorií: Moučníky
Čaj,káva,kakao nebo čokoládové mléko
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zmrzlinová bábovka