Recept Zmrzlina v pomeranči

pepicek Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zmrzlina v pomeranči

Postup

1. Pomeranče omyjeme a osušíme. Ze 4 plodů od­řízneme vršek. Odstranime dužinu a šťávu zachytí­me. Slupky uložíme do chladničky. Dužinu vylisuje­me. Ze zbylých pomerančů ostrouháme kůru a rovněž vymačkáme šťávu. 2. V horké vodní lázni šleháme v misce žloutky s cukrem a pomerančovou šťávou až vznikne hustý krém. Misku vyjmeme, postavíme na led a vychladlý krém našleháme. Vmícháme pomerančovou kůru. ­3. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Krém naplníme do pomerančových slupek a dáme asi na 4 hodiny do mrazničky. Na talířích zmrzlinu ozdobíme mátou. Tip: Chceme-li si připra­vit větší množství zmrzliny, ohřejeme navíc 200 ml smeta­ny s cukrem a šťá­vou a ušleháme ji se žloutky.

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 28.07.02 vloženo
  • 7842x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 340 kcal, 5 g bílkovin, 19 g tuků, 39 g sacharidů
  • 6 pomerančů
  • 2 žloutky
  • 60 g cukru
  • 200 ml sme­tany na šlehání
  • meduňka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zmrzlina v pomeranči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz