Recept Zmrzlina v pomeranči

pepicek Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zmrzlina v pomeranči

Postup

1. Pomeranče omyjeme a osušíme. Ze 4 plodů od­řízneme vršek. Odstranime dužinu a šťávu zachytí­me. Slupky uložíme do chladničky. Dužinu vylisuje­me. Ze zbylých pomerančů ostrouháme kůru a rovněž vymačkáme šťávu. 2. V horké vodní lázni šleháme v misce žloutky s cukrem a pomerančovou šťávou až vznikne hustý krém. Misku vyjmeme, postavíme na led a vychladlý krém našleháme. Vmícháme pomerančovou kůru. ­3. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Krém naplníme do pomerančových slupek a dáme asi na 4 hodiny do mrazničky. Na talířích zmrzlinu ozdobíme mátou. Tip: Chceme-li si připra­vit větší množství zmrzliny, ohřejeme navíc 200 ml smeta­ny s cukrem a šťá­vou a ušleháme ji se žloutky.

Recept je z kategorií: Zmrzlina

Nahlásit recept

  • 28.07.02 vloženo
  • 7203x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 340 kcal, 5 g bílkovin, 19 g tuků, 39 g sacharidů
  • 6 pomerančů
  • 2 žloutky
  • 60 g cukru
  • 200 ml sme­tany na šlehání
  • meduňka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zmrzlina v pomeranči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz