Recept Zmrzlina v pomeranči
pepicek Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Pomeranče omyjeme a osušíme. Ze 4 plodů odřízneme vršek. Odstranime dužinu a šťávu zachytíme. Slupky uložíme do chladničky. Dužinu vylisujeme. Ze zbylých pomerančů ostrouháme kůru a rovněž vymačkáme šťávu. 2. V horké vodní lázni šleháme v misce žloutky s cukrem a pomerančovou šťávou až vznikne hustý krém. Misku vyjmeme, postavíme na led a vychladlý krém našleháme. Vmícháme pomerančovou kůru. 3. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Krém naplníme do pomerančových slupek a dáme asi na 4 hodiny do mrazničky. Na talířích zmrzlinu ozdobíme mátou. Tip: Chceme-li si připravit větší množství zmrzliny, ohřejeme navíc 200 ml smetany s cukrem a šťávou a ušleháme ji se žloutky.
Recept je z kategorií: Zmrzlina
- 28.07.02 vloženo
- 7842x zobrazeno
Čas přípravy
- 4 1/2 hodiny
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 340 kcal, 5 g bílkovin, 19 g tuků, 39 g sacharidů
- 6 pomerančů
- 2 žloutky
- 60 g cukru
- 200 ml smetany na šlehání
- meduňka na ozdobu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zmrzlina v pomeranči
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zmrzlina v pomeranči