Recept Zmrzlá roláda

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Svaříme šlehačku s vanilkovým cukrem /nejlépe den předem/. Necháme dobře vychladnout . NA ROLÁDU: Miminálně 10 minut třeme celá vejce s cukrem. Přidáme kakao. Pečeme 7-9 minut v horké troubě na plechu vyloženém pečícím papírem. Upečenou roládu vyjmeme a ještě teplou smotáme i s papírem, který po vychladnutí odstraníme. Ušleháme svařenou šlehačku, příp. přidáme ztužovač. Plát těsta potřeme marmeládou, naneseme 3/4 šlehačky, smotáme, přeneseme na alobal a povrch rolády potřeme zbylou šlehačkou. Zabalíme do alobalu - není třeba příliš stláčet. Dáme ztuhnout do mrazáku.

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 25.06.02 vloženo
  • 4905x zobrazeno

Ingredience

  • 6 vajec
  • 100 g jemného krystalu
  • 4 lžíce kakaa
  • marmeládu na potření /nejlépe rybízovou/
  • NÁDIVKA:
  • 1 šlehačku
  • 1 vanilkový cukr
  • ztužovač šlehačky /nemusí být, je lepší/

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zmrzlá roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zmrzlá roláda

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Dodatek

Myslím tim kdy má pampeliška svátek.

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Óóó děkuji Pampeliško

Je to velmi milé a děkuji za gratulaci. Ano jsem Šárka, ale roládu napsala Apolena. Snad to nevadí. Určitě se najde nějaká taková dobrota i u mne.
Nevím teda kde se v kalendáři najde pampeliška. Vlastně vím. Je to brzo na jaře hned po sněženkách.

Labužník Apolena
94 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za pochvalu...

… jen jsem tak nesměle zkusila poslat pár svých osvědčených dobrot. Jsem ráda, že se alespoň něco ujalo :-)))) Lichotí mi to obzvláště od Vás Babi - když vidím Váš recept, jen málokdy nejde do mých oblíbených. Jen najít čas a všechny je vyzkoušet…
Roláda samozřejmě zmražená může zůstat. Ale jak dlouho vydrží jsem ještě neměla šanci zjistit. Málokdy se totiž dožije druhého dne:-))

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.1.09 03:43
Sarko

Nevim, zda jsi Sarka, nebo Apolena, ale pokud jsi Sarka, tak Ti gratulujeme k Tvemu dnesnimu svatku. Prejeme hodne stesti a taky hodne radosti a spokojenosti s nasim Labuznikem. Tesime se na dalsi Tvoje dobrutky se kterymi se s nami urcite podelis. " AT ZIJE SARKA"

Labužník Sarka
433 příspěvků 30.6.02 12:18
To nestihlo zmrznout

Rolada je supr a u nas mrazak opravdu jen navstivila. Priste ji budu muset delat v noci. Do rana ztuhne.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Kde jsi se schovávala...

s takovymi dobrotami? Tento recept mě zvlášť zaujal. Ráda bych se však poptala, může-li roláda zůstat zmražená a po jak dlouhou dobu. Zní to, jako perfektní zákusek ¨do foroty¨.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz