Recept Zmrzlá roláda

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Svaříme šlehačku s vanilkovým cukrem /nejlépe den předem/. Necháme dobře vychladnout . NA ROLÁDU: Miminálně 10 minut třeme celá vejce s cukrem. Přidáme kakao. Pečeme 7-9 minut v horké troubě na plechu vyloženém pečícím papírem. Upečenou roládu vyjmeme a ještě teplou smotáme i s papírem, který po vychladnutí odstraníme. Ušleháme svařenou šlehačku, příp. přidáme ztužovač. Plát těsta potřeme marmeládou, naneseme 3/4 šlehačky, smotáme, přeneseme na alobal a povrch rolády potřeme zbylou šlehačkou. Zabalíme do alobalu - není třeba příliš stláčet. Dáme ztuhnout do mrazáku.

Recept je z kategorií: Rolády

Nahlásit recept

  • 25.06.02 vloženo
  • 4793x zobrazeno

Ingredience

  • 6 vajec
  • 100 g jemného krystalu
  • 4 lžíce kakaa
  • marmeládu na potření /nejlépe rybízovou/
  • NÁDIVKA:
  • 1 šlehačku
  • 1 vanilkový cukr
  • ztužovač šlehačky /nemusí být, je lepší/

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zmrzlá roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Sarka
433 příspěvků 25.01.09 03:43
Dodatek

Myslím tim kdy má pampeliška svátek.

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.01.09 03:43
Óóó děkuji Pampeliško

Je to velmi milé a děkuji za gratulaci. Ano jsem Šárka, ale roládu napsala Apolena. Snad to nevadí. Určitě se najde nějaká taková dobrota i u mne.
Nevím teda kde se v kalendáři najde pampeliška. Vlastně vím. Je to brzo na jaře hned po sněženkách.

Labužník Apolena
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Díky za pochvalu...

… jen jsem tak nesměle zkusila poslat pár svých osvědčených dobrot. Jsem ráda, že se alespoň něco ujalo :-)))) Lichotí mi to obzvláště od Vás Babi - když vidím Váš recept, jen málokdy nejde do mých oblíbených. Jen najít čas a všechny je vyzkoušet…
Roláda samozřejmě zmražená může zůstat. Ale jak dlouho vydrží jsem ještě neměla šanci zjistit. Málokdy se totiž dožije druhého dne:-))

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.01.09 03:43
Sarko

Nevim, zda jsi Sarka, nebo Apolena, ale pokud jsi Sarka, tak Ti gratulujeme k Tvemu dnesnimu svatku. Prejeme hodne stesti a taky hodne radosti a spokojenosti s nasim Labuznikem. Tesime se na dalsi Tvoje dobrutky se kterymi se s nami urcite podelis. " AT ZIJE SARKA"

Labužník Sarka
433 příspěvků 30.06.02 12:18
To nestihlo zmrznout

Rolada je supr a u nas mrazak opravdu jen navstivila. Priste ji budu muset delat v noci. Do rana ztuhne.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Kde jsi se schovávala...

s takovymi dobrotami? Tento recept mě zvlášť zaujal. Ráda bych se však poptala, může-li roláda zůstat zmražená a po jak dlouhou dobu. Zní to, jako perfektní zákusek ¨do foroty¨.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz