Recept Zmeska mäska s medveďou krvou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Večer, 4 hodiny pred spaním, zmes osolíme, orascujeme a dobre premiešame. Zmes dáme do sieťky na mäso a vložíme do hlbokého pekáča. Prilejeme 1/2 litra medvedej krvi a štyri cibule a pekáč zakryjeme. Vložíme do nevyhriatej rúry a nastavíme teplotu 100 stupňov. Po hodine a pol mäso otočíme a necháme v rúre dalšiu hodinu a pol. Rúru vypneme a dopijeme zbytok vína. Umyjeme si zuby a ideme spať. Ráno odoberieme zo šťavy polovicu a odložíme. Nastavíme teplotu na 150 stupňov a mäso necháme v saune ďaľšiu hodinu a pol. Otočíme a saunujeme ďaľšiu hodinu a pol. Mäso vyberieme na tanier a prikryjeme alobalom. Odložený vývar z rána nalejeme naspäť. Cibulu vyberieme a rozmixujeme. Vrátime ju naspäť. Vývar varíme do požadovanej hustoty.

Recept je z kategorií: Směsi mas


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.11.08 vloženo
  • 2038x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1.5kg zmesi mäsových odrezkov (bravčové, morka, ...)
  • 1 flaška medvedej krvi (Bear blood 0.75l, Medium Dry Wine, produced and bottled by VINCOM Bulgaria)
  • 4 cibule nakrájané na štvrtiny
  • soľ
  • rasca.

Doporučená příloha

  • ryža, knedľa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zmeska mäska s medveďou krvou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
johnmirow
74 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zmeska mäska s medveďou krvou

no jasne, ta tam mozne dat hocijake maso … a ked nemas sietku, tak je este jedna moznost; tu zmesku pred upravou dat zmrazit tak, aky chces mat tvar a dat to piect zmrazene, v tomto pripade sa sol zamiesa do krvi a rascou sa posype zamrznuty „bochnik“ :D … sice to tvar po upeceni neudrzi, ale co, aspon to bude vyzerat ako masicko na kebab :D
inac ak by sa ti nahodou ta krv minula do casu, ked to budes pripravovat, tak si kup tej krvi viac do zasoby … nezvykne sa vraj pokazit :D … u nas sa to este nestalo :D

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Zmeska mäska s medveďou krvou - Dženíku :-)

i lončák by šel, vlastním kus, no - kousek :-), ale nemám síťku, vložím ho nahatého a příští týden ti povím jaký byl :-), jen tu krev musím koupit až těsně před :-)
PS: ještě že tam není česnek :-) D.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz