Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vsade v Azii su popularne zmazene slize pod rozlicnymi nazvami, aj tieto su varianta povodnych cinskych Chow Mien. Priprava je velmi jednoducha, preto su oblubene ako poulicny fast food. Su bezne vyrobene len s kapusty, cibule a mrkvy. Tradicne sa pouziva bravcove maso, ale su aj z kuracieho a co je hlavne su nakoniec ochutene mnozstvom prichuti podla kazdeho volby, ci uz morske riasy alebo nakladany zazvor, alebo susene rybacie fliacky benito, alebo len japonskou majonezou. Ja som pouzil na ochutenie jarnu cibulku s chilli omackou a sezamovym olejom.
1-Slize uvarime podla navodu a dame scedit. 2-Na rozpaleny wok alebo panvicu dame trochu oleja a slize oprazime do zlatista zjednej strany, potom otocime aj z druhej strany a posekame na mensie kusky a odlozime na stranu. 3-Problem je, ze v Azii sa jedla robia kazda 1 porcia samostatne, ked chceme robit viacej porcii naraz, aby nam z toho nevznikol "maglajz", treba robit vsetko individualne a potom len zmiesat dohromady. 4-Pripravime si zeleninu, v Japonsku sa zeli kraja na stvorceky nie na slizky ako u nas a mrkva sa kraja na tenke "palicky" - zapalky. Cesnak a cibulu nakrajame na drobno dakdo pridava este aj cerstvy zazvor. Podusime par minut na troche oleja a podlejeme troskou vody. 5-Maso nakrajame na male kusky, mozeme aj trochu namarinovat lyzicou yakisoba omacky a dame zatiahnut na troche oleja a zakryjeme podlejeme vyvarom alebo vodou a chvilu podusime. 6-Vsetko dame spolu do vacsieho woku alebo panvice, zvysime plamen, ochutime yakisoba omackou a ryzovym octom, troskou cukru podla chute. 7-Ozdobime podla svojej chute, ja som pouzl sezamove semienka a na jullien nakrajanu jarnu cibulku ochutene chilli omackou a zmiesanu so sezamovym olejom. Rychle a super.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso Těstoviny Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažené nudle Yakisoba
Anitta, este jedna poznamka , ked su tradicne robene na "hot plate " - na platni tak nie su vobec mastne..
http://www.youtube.com/watch?…
Anitta, suhlasim v daktorych fastoodoch to robia jednoducho rychlo tak im to ide rychlejse ked tam kydnu vela oleja ale to iste je as s cinou. Preto som slize samostatne skoro na sucho oprazil v celku a preklopil na druhu stranu a az potom som ich posekal. Aby som ich mal zlatistne , trochu chrumkave ale nie cele olejove.
ano jem ich palickami.
.. "bagetu slizovu " predavaju ich v samoskach
zabalene plne majonezy
Ano poznam to cudo …
http://pinkurocks.typepad.com/…ba_roll.html
521 příspěvků 21.6.11 19:14
Bento a jis to hulkama?
to ja rada 
Nema to tak byt, ale mne to chutna 

Pro me jsou smazene nudle moc mastne, tak si to radeji smicham jen s varenyma, nebo take s nudlemi soba - nudle z pohankove mouky
Oni to take serviruji v houskach, podobne jako americky hot dog…
http://fabandfru.com/…hot-dog-bar/