Recept Žluté brambory

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žluté brambory

Úvod

Je nas tu asi vela, ktory sa uz neuspokoja len s tradicnymi klasickymi receptami ale raz uspesne, dakedy menej experimentuju s novymi chutami a postupmi. Takze aj tento recept je jeden z nich. Mali sme len „biele“ zemiaky a vo finalnom produkte nevyzerali spravne. Tak sme si pozicali kurkumu z indickej kuchyne, kde prifarbuju, ryzu a susene chilli z cinskej a kachni tuk z francuzkej. Tak nech mi dakdo povie, kde to mam zaradit?
Co som chcel len povedat, ze podla mna na Labe chyba kategoria „fuzie“ tym padom by sme sa vyvarovali argumentov ohladom povodu receptu. Ktora zabera vacsinu diskusii.

Postup

Zemiaky sme nakrajali na kocky a dali varit do osolenej vody a pridali pol lyzicky kurkuma stvrt lyzicky susenych chilli fliackov.
Ked boli uvare, sme ich zliali a dali zlahka oprazit do rozpaleneho kacacieho tuku.


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.02.11 vloženo
  • 4660x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • zemiaky
  • kurkuma
  • chilli fliacky
  • kacaci tuk
  • sol

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žluté brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 21.02.11 23:37

janelita, diki :oops: ako som uz davnejsie pisal ja pisem ako hotentot, opravim :palec:
ani slovensky ani cesky ani anglicky…
PS: jedinu omluvu , videl som to ale aj teraz som mal problem to menit stale mi to ide do „error Oops“ nastala sa chyba a ostane „blank screen“ :twisted:

Příspěvek upraven 21.02.11 v 23:46

 
Janelita
93 příspěvků 21.02.11 22:36

Žádný „tumeric“ ani „tumerick“ neexistuje. Správně se to jmenuje „turmeric“, ale to je anglicky. Česky - a pokud se nepletu, tak i slovensky - tomu říkáme kurkuma.

 
babi
6360 příspěvků 21.02.11 19:11

Bento, souhlasim s Tebou, ze by mozna neuskodila nova kategorie receptu. Svet se stava cim dale mensi a kuchyne ruznych zemi se navzajem prolinaji. Je mnoho receptu, co maji influenci odnekud jinde nez v zemi puvodu. U nas se temto receptum rika ‚vychod potkava zapad‘, coz napovida o jake recepty jde. Ty takove recepty nekdy pises. Jini takove recepty nazyvaji mozna ceske, zalezi na tom kde je pisi. Avsak spravne to neni, protoze podle meho, neni-li recept napriklad ryze francouzky, nepatri do zarazeni pod Francii atd. Takze, Tvuj navrh na ‚fuzii‘ by to :think: vyresil…

 
Bento
794 příspěvků 20.02.11 05:16

Mozno ze tento „recept' mal ist skor do diskusie , ci treba novu kategoriu , ktora vyriesi hadky o povode plus kazdy si moze dat aj "exoticke francuzke " meno ako vsade v trendy restikach ked to bude pod kolonkou "fuzie“ vsetci budu happy
cheers :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz