Recept Žloutkový krém základní
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Asi 2/3 mléka s cukrem uvedeme do varu, zalijeme zbylým mlékem, ve kterém jsme rozmíchali pudinkový prášek, a povaříme 2-3 minuty. Uvařený pudink se zjemní žloutkem (žloutek se do pudinku zašlehá). Za občasného promíchávání se krém nechá vystydnout, prolisuje hustým sítem a použije do základního máslového krému, případně k jiným účelům. *Poznámka:* Ještě horký žloutkový krém základní lze také zjemnit bílkovým krémem nebo studený vyšlehanou smetanou a přichutit rumem nebo různými likéry. Čerpáno z knihy Moučníky a cukroví (1971).
Recept je z kategorií: Krémy
- 27.06.05 vloženo
- 44741x zobrazeno
Ingredience
- 2,5 dl mléka (nebo smetany).
- 60 g cukru
- 20-30 g pudinkového prášku (vanilkový, čokoládový, oříškový apod.)
- 1 žloutek.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Žloutkový krém základní
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Žloutkový krém základní
1 příspěvek 25.2.09 01:31
Krem je skutecne vyborny,moje rodinka mne pochvalila,dekuji za recept
Tak ho udělej z více žloutků, nastavených vařící vodou.
tak zkus mléko sójové. ovesné nebo kozí.
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky, ale já právě potřebuju něco bez mléka (kvůli alergii).
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
tenhle mám vyzkoušený.
93 příspěvků 25.1.09 03:43
A když tam dám méně vody?
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Povede, ale bude to děsně vodové.
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Dotaz: Pokud použiju vodu místo mléka, povede se mi to?