Recept Žloutkový krém (Creme Patissiere)

esmeralda Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V mixeru smíchejte dohromady žloutky, škrob a mléko. Přelejte do kastrolku a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte dvě minuty. Přidejte vanilku. Přendejte do mísy a nechte vychladnout. Z bílků ušlehejte sníh a postupně do něj zašlehejte cukr. Zamíchejte do krému. Přikryjte a nechte vychladnout. Vhodné na plnění eclairs, větrníků, atd...

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 18.06.04 vloženo
  • 10478x zobrazeno

Čas přípravy

  • chvilka

Ingredience

  • 2 vejce
  • 3 lžíce (60 ml) kukuřičného škrobu
  • 185 ml horkého mléka
  • pár kapek vanilkové tresti
  • 3 lžíce cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žloutkový krém (Creme Patissiere)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Žloutkový krém (Creme Patissiere)

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žloutkový krém (Creme Patissiere) - Esmeraldo,

díky moc. Ten krém se mi moc líbí. Rychlý a lehký. Žádné máslo. O víkendu udělám.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz