Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vlahé mléko osladíme, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Máslo utřeme se žloutky, osolíme, přidáme kvásek a hladkou mouku, řádně zpracujeme. Bez vykynutí utvoříme váleček asi 4 cm v průměru a nakrájíme na dílky. Z každého dílku rukou uděláme váleček s užšími konci a na pomaštěném plechu utvoříme rohlíčky ve tvaru podkovy. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným bílkem s několika kapkami Couleuru (kuléru) - pálený cukr ředěný vodou a převařený. Pečeme v předehřáté troubě. Podáváme teplé. Zdroj: spolužačka Zdena
Recept je z kategorií: Rohlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Žloutkové rohlíčky ke kávě