Recept Žloutkové cukroví vykrajované

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žloutkové cukroví vykrajované

Úvod

Jednoduché cukroví, hodně sladké. Chutná jako rakvičkové.

Postup

250 g cukru, amonium a žloutky třeme do husté pěny, pak do hmoty zapracujeme zbylý cukr, vznikne husté tužší těsto. Na vále posypaném cukrem rozvalujeme a vykrajujeme formičkami jednoduché tvary. Položíme na plech vyložený papírem na pečení a vkládáme do trouby vyhřáté na 150°C, hned snížíme na 100-120°C a sušíme. Cukroví musí zůstat světle žluté. Správně upečené je uvnitř suché. Při pečení uniká z těsta čpavek z kypřidla, větrejte. V cukroví pak cítit není.

Můžeme proseknout a naplnit ušlehanou pravou šlehačkou. Pak je nutné rychle zkonzumovat. Nenaplněné uchováváme v chladnu a suchu.

Starý rodinný recept

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 29.03.15 vloženo
  • 9650x zobrazeno

Ingredience

  • 4 žloutky
  • 500 g moučkového cukru
  • 1/2 kávové lžičky amonia (cukrářské droždí, koupíte v obyčejné drogerii).
  • Moučkový cukr na vál.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jau 29.03.15 07:02

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Žloutkové cukroví vykrajované

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jau
457 příspěvků 30.03.15 17:58

@EsterH Ne, žádná mouka, jen cukr ;)

EsterH
53 příspěvků 30.03.15 13:45

Nepouziva sa ziadna muka? Ani na podsypanie?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Cibulačka Cibulačka
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz