Recept Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Postup

Vuřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 na­řízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na dru­hé straně uděláme několik krat­ších a méně hlubokých řezů a do nich vložíme po 1 2 plátcích česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme. Do sklenice dáme vrstvu zele­niny, vrstvu vuřtů, cibule a koře­ní a stále pokračujeme v naklá­dání, až je sklenice plná (končí­me cibulí). Do vychladlého nálevu z Deka přilijeme ještě 1-1,5 dl octa, promícháme a zalijeme naložené vuřty. Zbytek nálevu schováme na příště. Zbylé plátky česneku přdáme do nádoby k vuřtům. Necháme 7-10 dní v chladu (dole v ledničce, lehce pokryje­me alobalem). Pokud se lák vsákne, doléváme ze zbylého.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 30586x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 15 buřtů
  • 2 lžíce nastrouhané mrkve
  • plnotučná nebo fran­couzská hořčice
  • 3-4 bobkové listy
  • 6-8 kuliček nového koře­ní
  • hrstka (kolem 40 kuliček) celého pepře
  • 2 nastrouhané (či na plátky nařezané) fefe­ronky
  • případně 3 lžičky kou­pených mletých feferonek ze skleničky
  • 4 sterilované, po­délně nakrájené okurky
  • 6-8 (i více) stroužků česneku na­krájeného na plátky
  • ocet
  • ná­lev z Deka uděleny podle ná­vodu na sáčku, oslazený 3-5 kousky umělého sladidla
  • 4 až 6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.

Doporučená příloha

  • slaný rohlík, dobrý chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

marfy 19.10.10 11:09

Naprosto skvele…nejlepsi utopenci co jsem kdy jedl, uz mam doma zadelanou dalsi 5 litrovku a recept sirim dal. Diky moc

Diskuse k receptu Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Michal001
4 příspěvky 14.5.16 08:07

Opravdu výborné.

marfy
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.10.10 11:09

Naprosto skvele…nejlepsi utopenci co jsem kdy jedl, uz mam doma zadelanou dalsi 5 litrovku a recept sirim dal. Diky moc

Ivana-Ch
64 příspěvků 3.3.10 16:23
Re: Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Hrome že ten Pepíček není můj příbuzný. Ten musí být neskutečně zručný. Já mám doma Pepíčky dva, ale ty jenom scháněji co by kde sblajzli.

sivakova
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Dělala jsem je na synovo přání. Je to velmi jedlé. Zdraví Libuše.

Rostik
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Nezkutečně zkutečné v mžiku „sežráno“ no prostě 1.

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Sákra, dala jsem tam plnotučnou hořčici a zapomněla na česnek. Bylo to dobrý, ale ještě to něco chtělo.;-)

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem

Ó tak to je bomba. Určitě vyzkouším.:-)
Zrovna včera mě přítel lámal ať udělám utopence.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz