Recept Žižkovská čína

(Hodnoceno 1x) bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V míse smícháme všechny ingredience mořidla. Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do mísy k mořidlu, promícháme aby maso bylo řádně obaleno, přikryjeme potravinovou folií a dáme na 24 hodin do chladničky. Druhý den dáme do vyšší pánve či kastrolu trochu oleje a veškerý obsah masa i s mořidlem vyklopíme na rozpálený olej. Restujeme za stálého míchání 10 minut. Potom přidáme jemně nakrájený pórek nebo hrubě nakrájenou cibuli. Restujeme dalších 10 minut do změknutí masa. Kdo má rád pórek křupavý přidává jej ke konci restování. Jídlo je velmi pikantní, na silvestra jako dělané. Děláme den předem a pak jen ohřejeme.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 28.10.07 vloženo
  • 15241x zobrazeno

Ingredience

  • 600-700 g vepřového ramínka nebo plecka.
  • Mořidlo:
  • 2-3 vaječné žloutky
  • 5 PL oleje i víc
  • 4 PL koření maggi
  • 2 KL worchesterové omáčky
  • 2 KL moučkového cukru
  • 1 KL mleté pálivé papriky nebo pár kapek tabasca
  • 1 PL sladké mleté papriky
  • 1 KL mletého černého pepře
  • polovina středního pórku nebo 2 cibule.

Doporučená příloha

  • rýže, chleba, třeba i hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

masox 8.4.13 20:04

Tak jsem dnes vyzkoušel tento recept, vynikajicí, všem doporučuji ho testnout.

Diskuse k receptu Žižkovská čína

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Žižkovská čína

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Žižkovská čína - Ejo ...

myslíš dobře, až to někdo vyzkouší, ať písne. Dělám tuto chuťovku už hodně drahných let a pokaždé je jiná, protože co? Fantazii se meze nekladou. Nechte si chutnat …

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žižkovská čína

Maggi i worchester jsou slané, kdo má radši slanější, tak si přisolí - si myslím.
Kamilio - já bych to tam vrazila taky a místo pálivé papriky kroužky feferončičky :-).

honey
41 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žižkovská čína

Nechybí tam sůl?

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Žižkovská čína

kamilio, to je ta pravá česká čína, samozřejmě fantazii se meze nekladou.

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žižkovská čína

Soukromě se domnívám, ale nikomu to nevnucuji, že čína bez zázvoru a česneku není až tam moc čínská. Je pravda, že v čínské kuchyni jsou asi čtyři různé chuťové skupiny, ale přesto, já bych to tam vrazil.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz