Recept Živáňské závitky se slaninou
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Hovězí plátky rozklepáme do šířky a osolíme a opepříme po obou stranách. Slaninu pokrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle. Do misky ke slanině a zelenině přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vše spojíme rozklepnuty'm vajíčkem, osolíme a spolu promícháme. Potom tuto směsku rozdělíme na maso, stočíme závitky, které uzavřeme jehlami (viz obrázek), nebo převážeme režnou nití. Závitky obalíme v mouce a dáme opéct do papiňáku, ve kterém jsme již zpěnili drobně pokrájenou cibuli. Postupně vléváme vývar či vřelou vodu s masoxem, mícháme, přidáme protlak a v uzavřeném hrnci dusíme zhruba 35-45 minut. Po otevření hrnce zkontrolujeme hustotu omáčky - pokud je velmi řídká, přidáme trochu hladké mouky rozmíchané v malém množství vody a ještě 5 minut v uzavřeném hrnci dusíme. Poté vyjmeme závitky, omáčku dochutíme a přes síto procedíme.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 6738x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 hovězí plátky zhruba po 100 g
- sůl
- pepř
- 50-60 g slaniny (anglické, paprikovaného boku apod.)
- 80 g mrkve
- 80 g celeru
- 2 menší cibule
- 1 vejce
- 30 g tuku (oleje, sádla)
- 1-2 lžíce rajčatového protlaku (kečupu)
- 10 g másla
- hladká mouka.
Doporučená příloha
různě upravené brambory, rýže, houskový knedlík, zeleninový salát.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Živáňské závitky se slaninou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Živáňské závitky se slaninou