Recept Živánská v pekáči

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na poměrně tenké plátky. Naklepeme hřbetem nože. Plátky osolíme,okořeníme,zlehka potřeme rozetřeným česnekem. Jednou stranu plátků potřeme hořčicí. Rajčata, cibuli,zelenou papriku nakrájíme na tenká kolečka, uzenou slaninu na tenké plátky. Dno pekáče vyložíme plátky slaniny a střídavě do něj vrstvíme plátky masa a ostatních surovin. Pozor - na stojato (tak, jak by se napichovaly na rožeň). Takže: plátek masa, slaninka,cibule,zelená paprika. Kolečko rajčete vkládáme jen za každý druhý plátek masa. Důležité je zvolit správnou velikost pekáčku. Vrstvená směs jej musí zcela vyplnit. Potom celý výtvor zalijeme trochou červeného vína a přikryté dusíme. Na závěr odklopíme a dopečeme, aby dostalo správnou barvu. Šťávy by nemělo zůstat mnoho. Recept pochází z již značně zažloutlého sešitku receptů mé maminky. Tato dobrota se připravovala pro velké oslavy (pokud nebylo možno maso rožnit venku). Recept posílám labužníkovi Ivovi k jeho 50.narozeninám.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 15.01.06 vloženo
  • 18733x zobrazeno

Čas přípravy

  • ??

Ingredience

  • Vepřové maso
  • uzená slanina
  • cibule
  • zelená paprika
  • rajčata
  • mletá červená paprika
  • drcený pepř
  • hořčice
  • sůl
  • červené víno

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, hranolky, ale nejlepší je,myslím, s chlebem, dobrým vínem a přáteli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Živánská v pekáči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Živánská v pekáči

mlsny_kocour
1 příspěvek 14.12.09 02:33
Re: Živánská v pekáči

Vyzkoušeno, moc dobré. Také jsem to maso předem naložil a až druhý den všechno poskládal do pekáčku a upekl. Tymián zkusím přidat příště.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Živánská v pekáči-Hejo,

už je naložené, přesně podle předpisu. Zítra jen zaliju vínem, upeču a ozvu se. Přemýšlela jsem, co s těmi nasolenými a opepřenými kotletami, až padla volba na Tvůj recept.
Pro ostatní: použila jsem čtyři velké kotlety, kosti jsem odřízla, ale vložila do pekáčku. Maso jsem nakrájela na plátky asi 5×7 cm. K tomu 250 g silněji nakrájeného soleného uzeného bůčku, 2 cibule, 3 papriky, 4 rajčata. Vyšlo to přesně na klasickou zapékací misku na lasagne, cca 20×30 cm.
Myslím, že to bude dobré, respektive nemůže to nebýt dobré, jsou tam samé mňam věci…:-))

Fabujan
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Živánská v pekáči

Robím to podobne, ale ja si tento plný pekáč nachystám deň vopred, ešte aj vrch potriem horčicou - používam pikantný francúzsky druh. Hodím do chladničky a na druhý deň šupnem do trúby. Je to recept ako stvorený na rodinné „sešlosti“.

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Živánská v pekáči

Určitě to můžeš zkusit.

Labužník kenny02
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Živánská v pekáči

A co tymián?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz