Recept Živáňská pečeně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plátky vepřového a skopového masa velikosti dětské dlaně (děti do tří let :) se naklepou, osolí a opepří. Pak se proloží jalovcem a bobkovým listem, zalijí červeným vínem a nechají 6 hodin odležet. Na rožeň střídavě napichujeme maso, špek, cibuli popř. plátky špekáčků nebo slaninu atd. zabalíme do alobalu a pečeme či rožníme asi 2 hodiny.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 42670x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 / 6 / 2 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky vepřového masa (může být i skopové)
  • jalovec
  • bobkový list
  • 2 dcl červeného vína
  • 20 dkg špeku
  • 2 cibule
  • 2 špekáčky
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Opečené brambory nebo chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Živáňská pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 23.02.09 19:49
Re: Živáňská pečeně

V pekaciku, pod alobalom, bez jalovca, dopredu nenalozena ale vonia do daleka..;)..asi takto..

http://www.labuznik.com/article.php?ID=3

vlastne lepsie ..o) ;-)

josecz
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Živáňská pečeně

na živánsku si viem predstaviť omnoho lepšie suroviny ako špekačku, hlavne v súčasnosti, keď sú samá múka (napr.maďarskú klobásku - domácu)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Živáňská pečeně - angrest

v silném alobalu rožníme veškeré maso, třeba vepřový bok, po dvou hodinách alobal sundáme a doděláváme nad uhlíky. Maso je krásně měkké a přitom propečené, ale fakt proti gustu…:-))) Do deníčku dám fotku rožnění ze soboty a a možná nepoznáš, že bylo dělané v alobalu :-))

angrest
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Živáňská pečeně

… Nic proti gustu, ale výsledkem veškerého opékání, pečení a grilování v alobalu je dušený pokrm. Znovu opakuji, nic proti gustu, někdo dává přednost šťávě, já ne. Jinak to ale musí být bašta!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz