Recept Živáňská pečeně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plátky vepřového a skopového masa velikosti dětské dlaně (děti do tří let :) se naklepou, osolí a opepří. Pak se proloží jalovcem a bobkovým listem, zalijí červeným vínem a nechají 6 hodin odležet. Na rožeň střídavě napichujeme maso, špek, cibuli popř. plátky špekáčků nebo slaninu atd. zabalíme do alobalu a pečeme či rožníme asi 2 hodiny.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 43511x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 / 6 / 2 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky vepřového masa (může být i skopové)
  • jalovec
  • bobkový list
  • 2 dcl červeného vína
  • 20 dkg špeku
  • 2 cibule
  • 2 špekáčky
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Opečené brambory nebo chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Živáňská pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Živáňská pečeně

jolana
5068 příspěvků 23.2.09 19:49
Re: Živáňská pečeně

V pekaciku, pod alobalom, bez jalovca, dopredu nenalozena ale vonia do daleka..;)..asi takto..

http://www.labuznik.com/article.php?ID=3

vlastne lepsie ..o) ;-)

josecz
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Živáňská pečeně

na živánsku si viem predstaviť omnoho lepšie suroviny ako špekačku, hlavne v súčasnosti, keď sú samá múka (napr.maďarskú klobásku - domácu)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Živáňská pečeně - angrest

v silném alobalu rožníme veškeré maso, třeba vepřový bok, po dvou hodinách alobal sundáme a doděláváme nad uhlíky. Maso je krásně měkké a přitom propečené, ale fakt proti gustu…:-))) Do deníčku dám fotku rožnění ze soboty a a možná nepoznáš, že bylo dělané v alobalu :-))

angrest
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Živáňská pečeně

… Nic proti gustu, ale výsledkem veškerého opékání, pečení a grilování v alobalu je dušený pokrm. Znovu opakuji, nic proti gustu, někdo dává přednost šťávě, já ne. Jinak to ale musí být bašta!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz