Recept Živáňská pečeně

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Plátky vepřového a skopového masa velikosti dětské dlaně (děti do tří let :) se naklepou, osolí a opepří. Pak se proloží jalovcem a bobkovým listem, zalijí červeným vínem a nechají 6 hodin odležet. Na rožeň střídavě napichujeme maso, špek, cibuli popř. plátky špekáčků nebo slaninu atd. zabalíme do alobalu a pečeme či rožníme asi 2 hodiny.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 54643x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 / 6 / 2 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky vepřového masa (může být i skopové)
  • jalovec
  • bobkový list
  • 2 dcl červeného vína
  • 20 dkg špeku
  • 2 cibule
  • 2 špekáčky
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Opečené brambory nebo chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Živáňská pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Živáňská pečeně

jolana
5068 příspěvků 23.2.09 19:49
Re: Živáňská pečeně

V pekaciku, pod alobalom, bez jalovca, dopredu nenalozena ale vonia do daleka..;)..asi takto..

http://www.labuznik.com/article.php?ID=3

vlastne lepsie ..o) ;-)

josecz
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Živáňská pečeně

na živánsku si viem predstaviť omnoho lepšie suroviny ako špekačku, hlavne v súčasnosti, keď sú samá múka (napr.maďarskú klobásku - domácu)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Živáňská pečeně - angrest

v silném alobalu rožníme veškeré maso, třeba vepřový bok, po dvou hodinách alobal sundáme a doděláváme nad uhlíky. Maso je krásně měkké a přitom propečené, ale fakt proti gustu…:-))) Do deníčku dám fotku rožnění ze soboty a a možná nepoznáš, že bylo dělané v alobalu :-))

angrest
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Živáňská pečeně

… Nic proti gustu, ale výsledkem veškerého opékání, pečení a grilování v alobalu je dušený pokrm. Znovu opakuji, nic proti gustu, někdo dává přednost šťávě, já ne. Jinak to ale musí být bašta!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Chléb s celerem Chléb s celerem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Květáková polévka Květáková polévka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz