Recept Žitomírská pečeně

bedla Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vepřové maso nakrájíme na 5 kusů a opečeme na polovině sádla. Přidáme rajčatový protlak, osmahneme a dusíme pod pokličkou. Na zbylé polovině sádla upečeme pokrájené syrové brambory a mrkve na kolečka, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, sůl, pepř a chvíli dusíme. Dále přidáme osmahnuté maso v rajčatovém protlaku a uvařené a pokrájené houby i s vývarem (asi 150 ml). Přidáme bobkový list, dosolíme, ochutíme a dusíme doměkka. Těsně před podáváním ochutíme drceným česnekem, zakryjeme pokličkou asi na 4 minuty, poté podáváme. Zdroj: Kuchařka sovětské speciality

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 13.12.06 vloženo
  • 5372x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g vepřové maso
  • 10 středně velkých brambor
  • 100 g sádla
  • 3 cibule
  • 1-2 mrkve
  • 2 PL sušených hub
  • 3 PL rajčatového protlaku
  • 5-7 kuliček pepře
  • 5 stroužků česneku
  • 2-3 bobkové listy
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žitomírská pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Štika na smetaně Štika na smetaně
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz