Recept Žitomírská pečeně

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřové maso nakrájíme na 5 kusů a opečeme na polovině sádla. Přidáme rajčatový protlak, osmahneme a dusíme pod pokličkou. Na zbylé polovině sádla upečeme pokrájené syrové brambory a mrkve na kolečka, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, sůl, pepř a chvíli dusíme. Dále přidáme osmahnuté maso v rajčatovém protlaku a uvařené a pokrájené houby i s vývarem (asi 150 ml). Přidáme bobkový list, dosolíme, ochutíme a dusíme doměkka. Těsně před podáváním ochutíme drceným česnekem, zakryjeme pokličkou asi na 4 minuty, poté podáváme. Zdroj: Kuchařka sovětské speciality

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 13.12.06 vloženo
  • 4742x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g vepřové maso
  • 10 středně velkých brambor
  • 100 g sádla
  • 3 cibule
  • 1-2 mrkve
  • 2 PL sušených hub
  • 3 PL rajčatového protlaku
  • 5-7 kuliček pepře
  • 5 stroužků česneku
  • 2-3 bobkové listy
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žitomírská pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz