Recept Žitomírská pečeně

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřové maso nakrájíme na 5 kusů a opečeme na polovině sádla. Přidáme rajčatový protlak, osmahneme a dusíme pod pokličkou. Na zbylé polovině sádla upečeme pokrájené syrové brambory a mrkve na kolečka, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, sůl, pepř a chvíli dusíme. Dále přidáme osmahnuté maso v rajčatovém protlaku a uvařené a pokrájené houby i s vývarem (asi 150 ml). Přidáme bobkový list, dosolíme, ochutíme a dusíme doměkka. Těsně před podáváním ochutíme drceným česnekem, zakryjeme pokličkou asi na 4 minuty, poté podáváme. Zdroj: Kuchařka sovětské speciality

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 13.12.06 vloženo
  • 4892x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g vepřové maso
  • 10 středně velkých brambor
  • 100 g sádla
  • 3 cibule
  • 1-2 mrkve
  • 2 PL sušených hub
  • 3 PL rajčatového protlaku
  • 5-7 kuliček pepře
  • 5 stroužků česneku
  • 2-3 bobkové listy
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žitomírská pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz