Recept Zimní vitamínové kuře

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na pekáček vysypeme rozmraženou zeleninu ze sáčku, cibule a mrkev nakrájené na kolečka, zalijeme protlakem, lákem ze zelí a zamícháme. Navrch položíme rozčtvrcené kuře, nebo stehýnka, osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením ( provencálské, grilovací…) navrch naklademe kousky másla a pekáček zalijeme vodou tak aby byla zelenina ponořená, vodu kontrolujeme, aby se zelenina nespálila, než se vypeče šťáva. Kuře se díky odpařované vodě vlastně dusí, zůstává tak šťavnaté. Pečeme asi hodinu.
Výhoda receptu spočívá v tom, že do strávníků dostaneme dvojnásobnou dávku zeleniny, a nakonec, v bramborách je taky spousta vitamínu C :-)

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 15.02.09 vloženo
  • 2349x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kuře nebo 4 stehýnka
  • 2-3 velké cibule
  • 3 velké mrkve
  • sáček mražené zeleniny ( kukuřice, hrášek.... )
  • třetinka másla
  • velký rajský protlak
  • koření podle chuti, sůl pepř
  • Příloha:
  • dvě sklenky či sáčky zelí ve sladkokyselém nálevu, brambory

Doporučená příloha

  • sladkokyselé zelí, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zimní vitamínové kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz